Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder GRIMSTAD

Østerhusskogen

  • Østerhus, Grimstad
  •  /  km From You
Overview

Østerhusskogen 

Like ved industriområdet i Østerhus ligger et av Grimstads flotteste turområder. Dette lille skogsområdet kan tilby fine stier, flotte utsiktspunkter, badeplasser, fiskemuligheter og skog. Østerskogen avgrenses av Morvigkilen, Groosefjorden og Østerhus industriområdet. Turen går på skogssti og grusvei i variert landskap, flere steder med flott utsyn til sjøen.

Hvordan kommer jeg til Østerhusskogen?
Fra Grimstad sentrum: Ta fv 420 vestover og ta til venstre i rundkjøringen ved Ericssonsbygget. Følg Terje Løvåsvei vestover ca 2km. Ta til venstre der det er merket Bibelskolen. Følg skilt til Bibelskolen. Offentlig parkering på venstre side før nedkjørsel til selve Bibelskolen.

Turbeskrivelse
Følg grusveien fra parkeringsplassen ned mot sjøen og ta til høyre. Grusveien går etterhvert over i en skogssti. Stien er merket med gule merker. Det er flere steder langs stien mulig å ta avstikkere ned til fine fiskeplasser langs sjøen. Helt i starten av stien, rett ned for Bibelskolen, er det en fin offentlig badeplass. På brygga her er det fint å kaste etter sjøaure. Følg stien helt ut til Brennevinskastet et sted det er fint å ta en rast med utsikt til åpent hav og til Bjorøya i syd. Følg stien tilbake og hold til venstre på skogsstien. Når du har gått noen hundre meter på stien mot Morviga, tar du avstikkeren til utsiktspunktet på venstre side av stien. Stien opp til utsiktspunktet er merket i april. Her er det fint å raste og nyte utsikten. Følg så stien videre til du kommer ut på grusveien som går fra industriområdet ned til den flotte badeplassen i Morviga. Ta gjerne en avstikker ned til Morviga før du følger grusveien oppover igjen. Ved kanten av industriområdet er det også en offentlig parkeingsplass og alternativt startsted for turen. Fra parkeringsplassen følger du veien opp og tar til høyre og så (etter ca 10m)  til venstre igjen i første kryss. Følg den asfalterte veien til endes og følg grusveien gjennom skogen tilbake til Bibelskolen.

Kart.
 


  • Last Updated:
  • Source: Grimstad Turistkontor
  • onsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages