Pga. koronaviruset kan bedrifter kan ha endrede åpningstider.
Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder GRIMSTAD

Etter katastrofen - et foredrag om Markens grøde

Overview

I 2020 er det 100 år siden Knut Hamsun ble tildelt Nobels litteraturpris for romanen Markens grøde. For å markere dette har Grimstad bys museer invitert Birger Emanuelsen for å holde foredraget "Etter katastrofen", som baserer seg på hans essay om Markens grøde. 

Under skrivingen av Markens grøde ble Knut Hamsun far til fire barn. Hans verdensberømte jordbruksepos er også en historie om en oppvoksende slekt, de sterke og de svake. I den nye verdenen romanen tegner opp, vil de svake bukke under. Hvordan beskytter vi dem?

Med dette personlige foredraget viser Birger Emanuelsen hvor aktuelt dette spørsmålet er i dag, i en tid preget av medisinske, økologiske, økonomiske og politiske kriser. Over hundre år etter at Markens grøde ble skrevet, har den fortsatt mye å si oss om hvordan vi skal leve sammen i en ny tid.

Den kritikerroste forfatteren Birger Emanuelsen (født 1982 i Arendal) debuterte med novellesamlingen For riket er ditt i 2012, og har siden det gitt ut fire romaner, den siste er Jeg skal beskytte deg (2018). Emanuelsen har mottatt blant annet Ungdommens kritikerpris 2014 og Sørlandets litteraturpris.

Trykk her for billett til foredraget.

  • Last Updated: 21.09.2020
  • Source: Grimstad Turistkontor
Dates

ti. 17. november 2020 19:00 20:00

See All
Etter katastrofen - et foredrag om Markens grøde
Your Recently Viewed Pages