Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder GRIMSTAD

"Draumkvedet" på Biblioteket

Overview

Kveder Marie Heggem Mosfjeld fremfører Draumkvedet, foredrag med Brit Østerud og utstilling av Unn Viriks billedvev. 

​​​​Draumkvedet er et norsk visjonsdikt, med gripende og storslåtte bilder, sannsynligvis fra slutten av middelalderen og er betegnet som et enestående og originalt norsk kunstverk. Draumkvedet er en mektig skildring av kampen mellom de gode og onde makter. Det religiøse innholdet er delvis i samsvar med katolsk lære, delvis å forstå som en mer folkelig oppfatning av synd og straff, barmhjertighet og trøst.

Draumkvedt skildrer fortellingen om Olav Åsteson som julaften faller i ekstatisk søvn og ikke våkner før trettendedag jul. Da rir han straks til kirken for å fortelle om «draumane mange». I drømme har han hatt en uhyggelig ferd, reist over brua som skiller de levendes land fra dødsriket og sett glimt av såvel helvete som paradis. I dette dommedagssyn har han sett Sankt Mikael og Kristus selv dømme menneskenes sjeler i kamp med Djevelen.

Både komponister og billedkunstnere har følt seg tiltrukket av Draumkvedet. På biblioteket vises Unn Viriks fantastiske billedvev, i tillegg til en utstilling av bøker med illustrasjonene av blant annet Gerhard Munthe, Anne-Lise Knoff, og Karl Erik Harr og Torvald Moseids broderte frise. 

Sted: Salen  Arrangør: Grimstad bibliotek     NB! Billetter: Billetto.no

 

 

  • Last Updated: 15.09.2021
  • Source: Grimstad Turistkontor
Dates

ma. 6. desember 2021 19:30

See All
"Draumkvedet" på Biblioteket
Your Recently Viewed Pages