Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
The view from Rossefjell
The view from Rossefjell.
Photo: Ronny Sandberg
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Grimstad byr på mer en svaberg, båt og strandliv. Innlandet kan by på flere fotturer med vakker utsikt, og flere innlandsvann med mulighet for fiske, padling og bading. Her har vi samlet noen forslag til hva du kan gjøre om du vender nesen innover i landet.

Innlandet i Grimstad byr på vakkert landskap med fjell lignende trekk og stemningsfulle skoger, her kan du oppleve en dag uten å treffe ett eneste menneske om du ønsker det. Spesielt ønskelig er kanskje det, når det blir travelt i skjærgården, og trangt i byens gater i de hektiske sommer månedene.

Husk at du som gjest i naturen har noen regler og forholde deg til. Disse er med på og gjøre turen, både for deg og andre, til en bedre opplevelse.

Allemannsrettens gleder og plikter kan du lese mer om her.

The float block
The float block at Rossefjell.
Photo: Ronny Sandberg

Rossefjell Naturreservat

I Grimstad er turmulighetene mange og varierte, vi har en fantastisk kystlinje og bruker den så fort solen titter frem. Men kysten har bare en del av Grimstads rekreasjonsmuligheter, innlandet med sine daler og heier gir gir gode muligheter for sport og friluftsliv. Ett nett av bygdeveier vever sammen små og store bygdesamfunn, og høyfjellet er kun ett par timer unna i bil. Du trenger ikke dra langt for gode naturopplevelser, ta Rossefjell som ett eksempel, kun 25 minutter med bil, eller 45 minutter på sykkel fra Grimstad sentrum, og du er i ett naturreservat med vakker skog og fantastisk utsikt.

Området ble fredet i 2005 som et naturreservat. Formålet med naturreservatet er å bevare et tilnærmet urørt skogområde som økosystem med alt naturlig plante- og dyreliv. Fredningen innebar at det meste av aktivitet ble forbudt i område, men det er likevel tillatt å gå i områdene til fots, plukke bær og sopp og å drive lovlig jakt og fiske. 

Vel fremme kan du nyte medbrakt lunsj og drikke under en massiv flyt-blokk, og nyte utsikten.

Fine turer i innlandet

- Einerfjell

- Rossefjellet

- Tur langs Barnevandrerstien

- Tur langs Bjørkoselva

- Fjæreheia med Kollen

- Vestlandske hovedvei

Sykkelbyen Grimstad

Som du kanskje allerede har fått med deg har Grimstad fostret opp sykkelryttere i verdensklasse, her i Grimstad er vi stolte av dette, og benytter sykkelen store deler av året.
Noen av våre sykkelruter er satt opp i samarbeid med våre helter, og kan være krevende for noen, mens andre er enklere turer perfekte for barnefamilien.

En av turene som vi virkelig kan anbefale er "Syndle rundt". En tur som byr på masse flott natur, ruten er stedvis kupert og det er noe krevende terreng. Vær spesielt oppmerksom i bakken ned mot Reddal, her er det bratt og noe uoversiktlig. Idyllisk landskap hele veien, med mange badevann og gode fiskemuligheter underveis.

Du kan lese mer om ruten og laste ned kart på våre nettsider, eller ta turen innom Grimstad Turistkontor for flere gode forslag til alternative ruter i Grimstad.

Har du ikke sykkel, fortvil ikke, det kan du også få leid ved Grimstad Turistkontor.

10 sykkelvettregler

1. Bidra til trivsel og trygghet. Vær positiv, oppmerksom og hensynsfull overfor alle andre i trafikken.

2. Bruk hjelm, hansker, ringeklokke og lys. Sjekk sykkelen før turen. Ta med verktøy og lappesaker.

3. Avpass fart og kjøring etter egne ferdigheter, turveiens vanskelighetsgrad, føreforhold og antall folk på turveiene.

4. Sykle slik at du unngår at folk blir skremt og føler seg utrygge.

5. Senk farten der turvei eller sti er uoversiktlig, svingete eller bratt. Husk at det også er biltrafikk i Marka.

6. Varsle med ringeklokke og brems ned i god tid før du passerer andre.

7. Brems ned til gangfart når du møter barn, eldre, funksjonshemmede, hunder og hester.

8. Unngå å sykle i for store grupper.

9. Legg turen til nye spennende steder. Unngå de mest brukte utfartsstedene, særlig i helgene.

10. Unngå å skade naturen ved stisykling. Vær varsom ved fuktige områder. Ikke lag bredere sti.

Ferskvannsfiske

Grimstad har store, vakre og rike områder for friluftsliv og fiske. Mulighetene er tilstede for dem som jakter storfisken, eller bare trenger noen kast for rekreasjonens skyld. Mange vann er også lett tilgjengelige, noe som gir muligheten for en kjapp tur ut etter middag, eller tidlig før solen står opp.

Her finnes fisk i alle størrelser, men for dem som er ute etter større fisk anbefales Holvannet, Gangvannet, Vigelandsvannet og Røynevannet. 

Ørreten er den dominerende arten, med innslag av abbor og gjedde. 

Ørret
Ørret.
Photo: Ronny Sandberg

Gurebo Gård

Ett godt utgangspunkt for fiske er Gurebo Gård, gården ligger idyllisk plassert mellom Rore.- og Stemvannet og er lett tilgjengelig både med bil og sykkel. Her kan du leie både kano og båt, og området byr på flott turterreng.

Fine Fiskeplasser

- Stemvannet ved Gurebo gård.

- Vassdraget langs fv. 36 (vei fra Skiftenes til Hørte); Særlig Tønnesølvannet med Søylesundet og Midtvann.

- Holvannet

- Rosevannet.