Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
The Ibsen-museum in Grimstad
The Ibsen-museum in Grimstad.
Photo: Gerd Corrigan
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Velkommen til dikternes by

Grimstad har vært arena for to viktige bidrag til verdenslitteraturen, og begge forfatterne er levende til stede i byen den dag i dag. Den ene er skuespillforfatter Henrik Ibsen, og den andre er nobelprisvinnende romanforfatter Knut Hamsun. Flere opplevelser knyttes til dem, og deres liv og virke i Grimstad. Opplev Terje Vigen på pøbb, spis Hamsuns nobelmiddag, ta en vandring i Ibsen- eller Hamsuns fotspor og bli bedre kjent med forfatterne. 
Filmspel #Henrik

Skann koden - følg historien

Der Ibsen ble Ibsen

Unge Henrik Ibsen ankom Grimstad om bord på lastebåten "Lykkens prøve" høsten 1843 eller på nyåret 1844. Han hadde fått post som apotekerlæring på byens apotek. Da han reiste fra Grimstad igjen 6 år senere, i 1850, var det som forfatter av sitt første stykke "Catilina". Hva var det som formet Ibsen til den han var, og hvordan var tiden hans i Grimstad? Bli kjent med Ibsens Grimstad! 

Hamsun - Bonde og forfatter

Forfatter Knut Hamsun flyttet til gården Nørholm med sin familie i 1918. I 1920 fikk han Nobels litteraturpris for boka «Markens Grøde». Disse pengene kom godt med i opprustningen av gården, som etter hvert ble det man kalte et mønsterbruk. Hamsun ga ut flere bøker i sin tid i Grimstad. Den siste ble gitt ut etter han ble dømt for landssvik etter 2. verdenskrig, og het «På gjengrodde stier». Her beskriver Hamsun sine vandringer over heiene i Grimstad mens han satt i husarrest. Hamsun døde i 1952 og hans urne er satt ned på Nørholm. Bli kjent med Hamsuns Grimstad! 

Sørlandets Litteraturfestival; Ibsen- og Hamsundagene

Dikternes by byr på film, teater, litterære seminarer, debatter, foredrag, konserter, opplesning, utstilling, turer og omvisninger. Med både Ibsen og Hamsun som grunnpilarer ligger det åpent for å romme både paradokser, motsetninger og mangfold – både opplysning og underholdning. Festivalen arrangeres i august hvert år i Grimstad - Dikternes by.

Opplev dikterbyen Grimstad med guide

Ta med familie, gode venner eller gode kollegaer på en litterær opplevelse i Grimstad. I samarbeid med Grimstad bys museer og andre lokale reiselivsaktører har vi et spennende utvalg av opplevelser i Ibsen- og Hamsuns by. 

Bli bedre kjent med Grimstad

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen