Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Hoveneset, Homborsund
Hoveneset, Homborsund.
Photo: Kristine Dreessen Johansen @ Visit Grimstad
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Frisk sjøluft, klare høstfarger og dager som passer perfekt for en sykkeltur eller gåtur på heia. Grimstad er nydelig om høsten! Foretrekker du innekos er byen full av koselige butikker, kulturopplevelser og fantastiske spisesteder.

1. Nyt naturen

Kle deg etter været, pakk med en god niste og bruk dagen på tur. Kanskje finner du bær eller sopp du kan ta med hjem? I Grimstad har vi mange flotte turområder, både i skogen og i sjøkanten.

2. Spis godt

Det er ingen tvil om at du har et utrolig godt utvalg innen mat og drikke i Grimstad. Her kan du velge mellom utallige koselige kafeer og flere flotte restauranter. Er du ute etter en matopplevelse av de sjeldne så anbefaler vi en tur på Smag & Behag. På Apotekergaarden, som er kåret til Norges beste brew pub i 2020, finner du både god mat og et stort utvalg av egenprodusert øl og øl fra lokale bryggerier som Nøgne Ø og Homborsund Bryggeri. 

3. Bli guidet gjennom byens spennende historie

Året rundt tilbyr Grimstad bys museer guidede turer i Dikternes by. Både Henrik Ibsen og Knut Hamsun bodde her i flere år, og har satt sine tydelige spor på byen. Book en guide, eller ta deg en tur på egen hånd og opplev de sjarmerende trange "smaua" og gatene som er fulle av historier.

4. Shopping i sjarmerende sørlandsgater 

Koseligere handlegater skal du lete lenge etter! I gågata i Grimstad ligger tradisjonelle, hvite sørlandshus som perler på en snor, omringet av koselige torv og smau. Her finner du butikker med engasjerte og kunnskapsrike medarbeidere som gleder seg til å hjelpe deg. I nisjebutikkene finner du lokalprodusert håndverk og design. I tillegg finner du handlesenteret langs bryggekanten. 

5. Opplevelser på vannet 

Lei en kano, kajakk eller ta med hele familien om bord på seilskuta Skonnerten Solrik. Mulighetene er mange. Dra på fisketur, enten i innlandsvann eller til sjøs. Sørlandet fiskeguiding tar deg gjerne med ut, og kjenner godt til de beste fiskeplassene i skjærgården. 

6. Sykkeltur i Thor & Dag Ottos treningsløyper

Grimstad er en flott sykkelby. Kanskje du vil prøve deg på favorittløypene til syklistene Thor Hushovd og Dag Otto Lauritzen som begge kommer fra Grimstad? Grimstad har turer for alle typer syklister, både langs sjøen og opp i heiene. Har du ikke med egen sykkel kan du leie på Turistkontoret året rundt. 

7. Kulturopplevelser året rundt

Ta en tur på teater, konsert eller festival. Oversikt over alt som skjer finner du alltid i byens arrangementskalender.

Velkommen til Grimstad! 

Your Recently Viewed Pages