Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Hoveneset, Homborsund
Hoveneset, Homborsund.
Photo: Kristine Dreessen Johansen @ Visit Grimstad
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Frisk luft, deilige høstfarger  og mange dager med finvær i vente! Her er noen tips til høstaktiviteter i Grimstad, både ute og inne. Og du? Skulle du trenge tips til hyggelig overnatting for en høstweekend så får du det også! 

1. Nyt naturen

Kle dere etter været, pakk med en god niste og bruk dagen på tur. Kanskje finner dere bær eller sopp som kan bli med hjem? I Grimstad har vi mange flotte turområder, både langt til skogs og helt i sjøkanten. Her får du  noen tips til hvor turen kan gå. 

2. Spis godt

Etter en dag på farta smaker det ekstra godt med mat, enten du har vært på tur i naturen eller på hyggelig shopping. I Grimstad har vi et godt utvalg av spisesteder, som stiller både sulten og tørsten. På koselige Apotekergaarden, som er kåret til Norges beste brew pub i 2020, finner du et stort utvalg av både egenprodusert øl og øl fra lokale bryggerier som Nøgne Ø og Homborsund Bryggeri.  Er du ute etter en matopplevelse av de sjeldne så anbefaler vi en tur på lune Smag & Behag. 

3. Kulturopplevelser med og uten guide

Grimstad har vært arena for to viktige bidrag til verdenslitteraturen. Både Henrik Ibsen og Knut Hamsun har bodd her i perioder av sitt liv. Men Grimstad er ikke bare Dikternes by. Sjøfart og hagebruk har også vært to viktige pilarer i Grimstads økonomi og næringsutvikling i flere hundre år. Alt dette kan du oppleve i Grimstad bys museer, på Grimstads trange «stinter og smau», på stier og mellom blomsterbed, i mørke kroker og på havet med ekte sjøsprøyt. 

4. Dra på shopping i trange gader og smau 

Grimstad er en moderne sørlandsperle med sjarm og sjel. I gågata ligger tradisjonelle, hvite sørlandshus som perler på en snor, omringet av koselige torv og smau. Her finner du flotte, små butikker med engasjerte og kunnskapsrike medarbeidere som gleder seg til å hjelpe akkurat deg. I nisjebutikkene finner du lokalprodusert håndverk og design, og vi er ganske så stolte av produktene som er "GrimstadMADE".  

5. Opplevelser til vanns 

Dra på fisketur, enten i innlandsvann eller til sjøs. Grimstad Taxibåt og Sørlandet fiskeguiding tar deg gjerne med på fisketur, og kjenner godt til de beste fiskeplassene i skjærgården.  Lei en kano, kajakk eller hva med å ta med hele familien om bord på seilskuta Skonnerten Solrik en ettermiddag? Mulighetene er mange. 

6. Dra på en frisk sykkeltur i Thor & Dag Ottos treningsløyper

Mulighetene for sykkelturer er varierte og landskapet er vennlig å sykle i. Grimstad er et godt utgangspunkt for basesykling, og du kan oppleve både sjø og hei fra sykkelsetet. På turistkontoret kan du leie sykkel året rundt. 

7. Ta en tur på kino, teater eller konsert, eller kanskje frister det med en strikkekveld? 

Endelig er hverdagen tilbake! Nå er det tida for å kose seg på arrangementer med venner og kjente igjen. 

 

Velkommen til Grimstad! 

Your Recently Viewed Pages