Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Street art i Hollenderbyen
Gatekunst i Hollenderbyen.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Hollenderbyen - historisk bydel med gatekunst

Lær om Hollenderbyens historie mens du vandrer mellom gamle sjarmerende hus. I den gamle bydelen Hollenderbyen ligger små og litt større trehus tett i tett i trange brosteinsgater. Bydelens særpreg blir ekstra godt tatt vare på av huseierne, blant annet ved den iøynefallende blomsterprakten om sommeren. I Flekkefjord finner du også mye spennende gatekunst. Bli med på opplevelsesjakt!
Flowers in Hollenderbyen, Flekkefjord
Hollenderbyen.
Photo: Hildegunn Skage Teinum©Visit Sørlandet
Street art in Hollenderbyen in Flekkefjord
Gatekunst i Flekkefjord.
Photo: Morten Teinum, Visit Sørlandet
Sign in Hollenderbyen Flekkefjord
Hollenderbyen.
Photo: Hildegunn Skage Teinum©Visit Sørlandet
Street art in Hollenderbyen in Flekkefjord
Hollenderbyen.
Photo: Smaabyen Flekkefjord

Derfor kalles bydelen Hollenderbyen

Hollenderbyen har fått navnet sitt fordi Flekkefjord drev aktiv handel med Holland (Nederland) på 1500- og 1600-tallet. Blant de viktigste varene var trelast og fiskeprodukter. Mange hollendere bosatte seg også i Flekkefjord. Deler av byen Amsterdam i Nederland er anlagt på tømmer fra Flekkefjord, og stein fra Flekkefjord er å finne under storflyplassen Schiphol. 

Dagens koselige bygningsmiljø i Hollenderbyen er mest et resultat av sildefisket på 1800-tallet. Store fangster førte mange fiskere til rikdom, og de bygde hus for pengene.

Spesielt bymuseum og hotell

Du finner Flekkefjord museum i et skipper- og kjøpmannshus fra 1724. Det regnes som byens eldste hus. Første etasje er innredet som et herskapshus fra slutten av 1700-tallet og fra 1800-tallet. Det spesielle Grand hotell i Flekkefjord ligger der Hollenderbyen begynner. Hotellet er bygd i 1897 i klassisk sveitserstil og med åttekantede tårn. Hotellet er en av Flekkefjords mest fotograferte bygninger.

Selvguiding med kart og plakater

Rundt om i Hollenderbyen finner du store plakater med interessante og artige glimt fra bydelens historie. Flere steder i Flekkefjord vil du finne kart, slik at du kan kose deg med en selvguidet vandring blant gamle hus.

Stort gatekunstgalleri midt i en av Sørlandets best bevarte trehusbebyggelser

I samarbeid med gårdeierne og gatekunstnere fra inn- og utland har Hollenderbyen nå flere strålende vegger til fryd for alle forbipasserende. Nimi, Hama Woods, AFK, Terje Andersen og Phuc Van Dang er noen av de internasjonale gatekunstnerne du kan oppleve i Flekkefjord.

Se Google maps kart over kulturstien i Hollenderbyen

Hollenderbyen.
Photo: Adam Read, Visit Sørlandet

Smaabyfestivalen

Under Smaabyfestivalen som holdes i juni hvert år, inviteres en eller flere gatekunstnere som får sette sitt preg på byen. Verkene feires med en intim byfest i bakgården til Randi, midt i Hollenderbyen. Her finner du også et av kunstverkene. Barnehager og skoler tar også del i utsmykningen av byen sammen med kunstnerne. 

Streetart i Flekkefjord

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen