Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Cabins Små Hytter at Hidra Flekkefjord Norway
Cabins at Hidra Flekkefjord Norway.
Photo: Hanne Feyling @ Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Besøk Hidra utenfor Flekkefjord

Hidra ligger en kort fergetur fra fastlandet, kort vei fra Flekkefjord. Her bor det til daglig ca. 600 fastboende, men om sommeren strømmer feriegjestene til øya. Late feriedager kan tilbringes i historiske uthavner, på bade- eller fisketur blant holmer og skjær, i kajakk eller på topptur. 

Sunset at Hidra
Hidra.
Photo: Adam Read©Visit Sørlandet
Boy at quay in Kirkehamn, Hidra
Kirkehamn.
Photo: Adam Read©Visit Sørlandet
Children kayaking at Hidra
Vannsport på Hidra.
Photo: Adam Read©Visit Sørlandet
Family dining at Kongshamn Bryggerestaurant
Kongshamn Bryggerestaurant.
Photo: Adam Read©Visit Sørlandet

Overnatting på Hidra

Du kan overnatte på Kongshamn Gjestgiveri eller pensjonatet Skipperhuset på Hidra. Ønsker du en helt spesiell overnatting velger du ei natt i kunstinstallasjonen "Små hytter" på Hågåsen

Utover dette finnes det mange private hus og ferieleiligheter til leie på sider som finn.no eller airbnb.com.

Hvordan komme til Hidra

Ferja til Hidra går fra Kvellandsstrand, 10 minutters kjøring fra Flekkefjord sentrum. Du kan også ta buss fra Flekkefjord til Hidra.

Kommer du til Hidra i egen båt er det gjestehavn i Rasvåg og Kirkehamn. De tilbyr vann og sanitæranlegg til båtfolket.

Drone film fra Hidra

Hidra - The Pearl of Southern Norway (with drone footage!)

Historiske Hidra

Hidra har en spennende historie. Her har både vikinger og tyskere under 2. verdenskrig satt sitt preg og du kan se og oppleve dette flere steder på øya. 

Det har bodd folk på Hidra, inkludert vikinger, i mange tusen år. På 1800-tallet ble det funnet gullgjenstander og en runestein på øya. 

Folketallet på Hidra ble drastisk redusert på 1800-tallet, fordi så mange emigrerte til Amerika. Det var trange tider i Norge på den tiden, mens det var arbeid å få «over der». Derfor var det så mange som flyttet og sendte penger hjem.

Andre verdenskrig på Hidra

Før den tyske invasjonen under andre verdenskrig, var det norske marinesoldater stasjonert på Hidra. Fordi Norge kapitulerte for okkupantene, ble det ingen krigshandlinger på øya, og marinesoldatene forlot den.

Kort etter bygde tyskerne kystfortet Hitterøy. Etter hvert ble 100 tyskere forlagt på fortet på Hågåsen, der det var kommandosentral, sjefsbolig, offisers- og mannskapsforlegning, messe, lasarett, ammunisjonslagre, underjordiske ganger, kanonstillinger og luftskyts. Britiske fly ble skutt på fra fortet, men området ble ikke bombet.

Det var ingen biler på øya på den tiden. Veiene var bratte og smale, så hester var det viktigste transportmiddelet. Senere ble det anlagt vei for lastebiler og andre kjøretøyer.

Dagens Hidra

I 1972 kom det ferje til Hidra. Veiene på øya ble asfaltert, så flekkefjæringer og turister kunne komme ut til øya, der det var butikker, skoler og tre kirker. Tidligere var fiske hovednæringen, men idag er det mest lakseoppdrett og litt lokalt fiske igjen.

I dag har Hidra rundt 600 innbyggere og er et populært reisemål for turister. Ferja til Hidra går daglig hele året.

Turstier

Det er mange turmuligheter på Hidra. En populær tur gjennom øyas kulturlandskap går til Hågåsen, med nydelig utsikt over skjærgården. Her finner du fremdeles kanonstillinger og bunkerser fra 2. verdenskrig. Hågåsen Kultursti er merket med skilt og informasjonstavler som beskriver den spennende historien til Hidra. 

På Hågåsen kan du overnatte i Solveig Egelands herlige kunstinstallasjon "Små hytter"

Gjestehavner

På Hidra er det flere gjestehavner der gjester kan legge til med båter. Båtfolk har tilgang til ferskvann og andre fasiliteter.

Les mer om Flekkefjord

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen