Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder FARSUND

Listeskøyta Kystkultursenter

  • Havneveien 27, Farsund
  • +47 47387953
  •  /  km From You
Overview

"Listeskøyta Kystkultursenter" er et aktivitetssenter på Lista som holder til i gamle Brekneholmen båtbyggeri a/s. Kultursenteret tilbyr barnehager, skoler, foreninger, institusjoner og turister ulike aktivitetstilbud.

En ramsalt kystkulturutstilling i det tidligere Brekneholmen Båtbyggeri. Borhaug er tettstedet ytterst i havgapet på Vest-Lista, 2 km fra Lista fyr.

Båtbyggere bygget Listerbåter i strandsteinene her for 150 år siden til loser og fiskere. Senere ble større Listerskøyter bygget i de mange båtbyggeriene til fiske og frakt. Her bygget de båttypen som ble en legende, og som skrev fiskerihistorie langs hele kysten vår.

Gå om bord i ei gammel listeskøyte. Opplev båtbyggertradisjonen på Lista. De gamle frakteskutene. Tøffe motorer. Forlis og vrakutstilling fra den værharde Listakysten, og den dramatiske ”Historien om Listerskøyta”. Se ”Uggerbyskipet”. Bygget i Norge i 1810 og forliste i 1854 ved Hirtshals. Gravet opp av sanden og fraktet hit til Lista Kystkultursenter. Fluktbåten som seilte over Nordsjøen  til Skottland under 2. verdenskrig med norske partisaner. Funnet og kom tilbake i 2012.


  • Last Updated:
  • Source: Lister Reiseliv
  • lørdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages