Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder FARSUND

Bøensbakken

  • Suttevik, Farsund
  • +47 95207650
  •  /  km From You
Overview

Bøensbakken i Vest Agder er en veistrekning som snor seg langs fjellsidene langs fjorden ved Farsund.

Fra Hanesund går veien på en gammel grusvei langs sjøen. Straumen bro er en over 100 år gammel svingbro som fortsatt er i drift.

Veien går videre langs en kanal og gjennom et naturreservat med fredet eikeskog. Legg merke til stabbesteinene langs veikanten. Denne veien er Vest-Agders lengste og best bevarte med slik tidstypisk steinsetting. Turen fortsetter langs fjorden Framvaren, som er en unik terskelfjord i verdenssammenheng, med dybde på rundt 180 meter.

Ferdelsveien i gamle dager, fra Farsund og vestover, gikk inn Framvaren, til lands over Listeid innerst i fjorden og videre sjøveien til Flekkefjord.

Bøensbakken er en del av den gamle kjøreveien mellom Farsund og Sande i Herad, bygget i 1899-1904, stengt som kjørevei i 1965 og restaurert som turvei i 2004/05 med tilskudd fra Norsk Vegmuseum. Dette er Farsund Kommunes 1000-årssted. Veien følger den stupbratte fjellsiden på en fjellhylle og er noen steder sprengt inn i fjellet. En vakker steinsatt stikkremme og flere avløp i stein, sørger for at regnvann ledes bort fra veien.

På toppen av Bøensbakken følges Kjerringdalen nedover mot Sande og Herad.


  • Last Updated:
  • Source: Lister Reiseliv
  • tirsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages