Pga. koronaviruset kan bedrifter ha endrede åpningstider. Les om smittevern i Farsund.
Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder FARSUND

Østhassel Redningsstasjon

  • Østhassel, Farsund
  • +47 38399600
  •  /  km From You
Overview

Lista har en lang og beryktet kystlinje. Mange skipsforlis langs Listalandet gjorde at man opprettet redningsstasjoner på Lista og Jæren.

Østhassel redningsstasjon 1892-1972. De første redningsstasjonene på Lista ble opprettet i 1854. Redningsstasjonen på Østhassel stod ferdig i 1892. Redningsstasjonene hørte opprinnelig inn under Fyrdirektøren, men i 1936 overtok Redningsselskapet (NSSR) ansvaret.

Det var også stasjonert et amfibiefartøy her fra 1950-1972. Dette var opprinnelig et amerikansk landgangsfartøy fra 1942 som ble benyttet under den allierte invasjonen i Normandie. "FIBUS" eies av museet og kan kjøres både til lands og til vanns.

Helt frem til 1972 var redningsstasjonen bemannet.

Dette er Norges eneste komplett bevarte redningsstasjon og det er et spennende og fascinerende stykke kystkultur man kan oppleves her. Redningsstasjonen er under fredning av Riksantikvaren.

Det er Sæløer og Lista kystlag som har ansvar for å holde redningsstasjonen åpen for publikum hver søndag i sommersesongen.


  • Last Updated:
  • Source: Lister Reiseliv
  • lørdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages