Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway

Dronning Sonja på Lista Fyr

Dronning Sonja på Lista Fyr
Dronning Sonja.
Photo: Inge Dalen / Visit Sørlandet

Dronning Sonja skapte folkefest da hun åpnet sin egen kunstutstilling på Lista fyr.

-Det er jo helt fantastisk oppmøte. Det må være mange kunstinteresserte her nede i dette været. Og de blomstrer og gror, helt sikkert. Det ser sånn ut. Her er det mange barn og unge også. Veldig morsomt å se, og veldig hyggelig for både galleristen og meg, sier dronning Sonja.

Lørdag 28. oktober ankom dronningen til Galleri Lista fyr på Lista i Farsund kommune. Da åpnet hun sin egen kunstutstilling med grafikk og keramikk hun har skapt selv. Dronningen var altså begeistret for oppmøtet.

En stor mengde fastboende og tilreisende trosset det vindfulle Lista-været for å se og høre dronningen i hagen til Lista fyr.

Besøkende på Lista Fyr

Besøkende i fleng møtte opp da Dronning Sonja åpnet kunstutstilling

-Sørlandet er absolutt betagende

Sonja fikk spørsmål fra mediene om hva som har inspirert kunsten hennes.

-Det er naturen selv, svarte hun.

Og hun responderte slik på spørsmålet om hvorfor hun valgte Galleri Lista fyr til utstillingen sin:

-Det var kanskje naturen det også, å se kontrastene. Det er jo fantastisk å se havet her ute. Jeg har vært på Lindesnes, og Sørlandet er jo absolutt betagende. Om sommeren i hvert fall, sa dronningen til allmenn munterhet.

Hørt mye om Galleri Lista fyr

Hun utdypet slik: -Det er alltid morsomt å komme rundt i landet og se andre steder. Jeg har jo da hørt mye om denne galleristen som har holdt på i lang, lang tid. Var det 30 år? Og da er det jo veldig hyggelig å kunne besøke en som har holdt på så lenge, som sikkert fortjener litt besøk.

Galleristen dronningen snakket om, er Alfred Vaagsvold, mangeårig primus motor for Galleri Lista fyr.

-Det er en stor tillit til Galleri Lista fyr og en ære for hele distriktet vårt at dronningen ikke bare kommer med en utstilling, men kommer personlig og åpner utstillingen sin, sa Alfred Vaagsvold til Visit Sørlandet i forkant av arrangementet.

Lovpriste Lista-været

Dronning Sonja markedsførte faktisk også de særegne kvalitetene ved dette landskapet ytterst mot havet. Fordi hun selv fikk føle på det typiske Lista-været med sterk vind i sveisen:

-Det er det som er fantastisk, er det ikke det, da? At det virkelig tar. Veldig flott. Kunne ikke vært bedre, mener dronningen.

Dronning Sonja åpner kunstutstilling på Lista Fyr

Dronningen åpnet sin egen kunstutstilling med vind i håret

Sonja har et spesielt forhold til Sørlandet fra før. Ikke bare er svigerdatter Mette-Marit fra Kristiansand. Dronningen hadde i mange år den kjente Kristiansand-kunstneren Kjell Nupen som sin læremester. Hun har utviklet seg til å bli en habil bildekunster.

Galleri Lista Fyr (Kunstpunkt Lista) har mange utstillinger gjennom hele året, se en oppdatert oversikt på www.kunstpunktlista.org. Det er også mange andre spennende opplevelser på Lista og omegn. Se gode forslag under.

Fakta om dronning besøket

Dronning Sonja hadde separatutstilling av grafikk og keramikk hun har skapt selv på Lista Fyr. Og hun kom selv for å åpne utstillingen lørdag 28. oktober 2017.

Utstillingen

Galleri Lista fyr ligger i den gamle fyrmesterboligen på Lista fyr i Farsund kommune. 

På galleriet kan du oppleve kunstutstillinger hele året. Se www.kunstpunktlista.org for oppdatert info.

Your Recently Viewed Pages