Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder FARSUND

Terje Vigen på Backes Bu

Overview

Der bode en underlig gråsprængt en på den yderste, nøgne ø."
Få dikterord har satt seg så fast i vår norske bevissthet som disse om Terje Vigen. Diktet om sørlendingen som under kapertida rodde over havet i åpen båt for å redde familien sin fra sultedøden, har nådd bredere ut enn noe annet Henrik Ibsen skrev. Det folkelige diktet er en tidløs fortelling om kamp for verdier, om vågemot, kjærlighet og personlig vekst.
Steinar Reinertsen vil framføre den dramatiske monologen på Backes Bu under KaperUka i Farsund. Versefortellingen settes inn i en historisk kontekst; selv om heltehistorien om Terje Vigen er «folkeeie» så er kanskje ikke den historiske bakgrunnen like godt kjent? Den heroiske bedriften – det å våge seg over Skagerrak alene i en liten båt – ville vært ille nok i fredstid, men i 1809 var faren for å bli tatt av engelske krigsskip overhengende. Med sitt uvanlige mot og sin seige kraft er Terje Vigen blitt stående som representant for den sørlandske helten, og diktet om han danner grunnlaget for sørlandskystens fortellertradisjon.
Forhåndssalg av billetter kr 150 på www.hoopla.no. Det blir salg av forfriskninger før forestillingen. Dørene åpnes 18:30.

  • Last Updated: 08.06.2022
  • Source: Lister Reiseliv
Dates

to. 14. juli 2022 19:00

See All
Terje Vigen på Backes Bu
Your Recently Viewed Pages