Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Hiking in Farsund Norway
Hiking in Farsund Norway.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Gode opplevelser i  Farsund og på Lista

Her får du ikke sommer og sydenstemning hele året, men du kan få ekte og naturlige opplevelser i stedet. Farsund har med sin lange kystlinje og plassering ytterst på Norges sydspiss korte somre og lite snø.

Lista fyr

Flere aktiviteter i Farsund og Lista

Listastrendene

Listastrendene strekker seg fra Lista fyr til Lomsesanden og gir mulighet for vandring og vannsportaktiviteter som kiting og surfing hele året og strandliv og bading om sommeren. Du kan også teste ut brettseiling, SUP (stand-up padling) og kajakk. Ta kontakt med ListaSurfing som tilbyr kurs og mange ulike aktiviteter. 

Aktiv i naturen

En gå- eller joggetur langs Listastrendene gir deg ikke bare god kondis, men også gode naturopplevelser. Innover i kommunen finner du hei- og skoglandskap, og mer utfordrende fotturer.

Fisking

Fiske er populært i Farsunds skjærgård og i mange fine innlandsvann i området. Fisk fra båt eller fra land og husk å følge reglene for fiske i sjø og ferskvann. Noen steder kreves fiskekort. En oversikt over fiskeplasser, fiskekortutsalg og regler finner du på Lister Friluftsråd sine nettsider. 

Les mer om fiske i Farsund og på Lista

Sykling

Terrenget i Farsund og på Lista er godt egnet for sykling. Listalandet er forholdsvis flatt og det er en rekke småveier med lite trafikk. Sykle Route 8 eller ta en sykkeltur på vakre Bøensbakken. Du kan også følge sykkelrute no. 1 eller Nordsjøruta som den også kalles. Vita Velo er et pilotprosjekt med fokus på arkitektur, natur og kultur i kombinasjon med gleden ved å sykle på trygge og skiltede turveier med god informasjon og rasteplasser underveis.

Se oversikt over noen av de mest populære sykkelrutene

Fuglekikking

Fuglekikking er en populær aktivitet langs Listastrendene. Det er her trekkfuglene flyr til og fra varmere strøk og artsmangfoldet er stort. 

Kultur og historie

Kultur- og historieopplevelsene er mange. Kulturlandskapet er unikt med sine store kontraster og med spor helt tilbake til yngre steinalder. Kommunen er en av landets rikeste på antall fornminner og har også mye krigshistorie. Besøk Listamuseet, Loshavn, Festung Lista, det amerikanske Lista eller Kaperbyen Farsund.

Padling

Farsund og Lista har mange områder som egner seg svært godt for padling. Ikke alle steder er like værutsatt som området rundt Lista Fyr, og noen ganger er det faktisk nærmest vindstille her og. 

Padle langs kysten, beskyttet av holmer og skjær eller trekk inn i fjordene. Det finnes også fine innlandsvann der padling er helt topp. 

Forslag til padleturer i Farsund og på Lista

Dykking

Kontakt Farsund Dykkerklubb dersom du har spørsmål om dykking i Farsunds skjærgård. De kan gi tips til gode dykkesteder i området. 

Dykking i Farsund

Klatring

Det er flere steder i Farsund som egner seg for klatring og buldring. 

Få tips om klatring i Farsund

Aktiviteter for barnefamilier

Alle aktiviteter og opplevelser i Farsund og på Lista