Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Southern Norway
Southern Norway Agder LYNGDAL

Pider Ro - det forunderligste e har oppleva

Overview

Forestillingen: "Pider Ro-det forunderligste e har oppleva"

Pider Ro var nok en av de beste og opprinneligste historiefortellerne sørlandet noen gang har oppfostret. Skuespiller Lars Emil Nielsen tar oss med inn i Pider Ro sin "foronderlige" verden, og det hele krydres med kjente og kjære sørlandsviser akkompagnert av musiker Svein-Helge Vikse.

Pider Ro var en ekte person som bodde i båten sin i Kristiansand havn, i starten av forrige århundre. Der livnærte han seg på å selge skjell som agn. Pider var kjent for sin fortellerkunst, om sine fantastiske reiser på havet (hvor han egentlig aldri hadde vært). Sørlandsforfatteren Gabriel Scott fattet stor interesse for denne personen, og samlet etterhvert sammen mange av Piders fortellinger. Disse ble senere utgitt i en bok «Pider Ro». 

Vi er altså tilbake til seilskutetiden hvor vi får høre de utroligste fortellinger fra havet. Mellom fortellingene synges det sørlandsviser fra fjern til nyere tid.

Litt mere om artistene:

Skuespiller Lars Emil Nielsen: Holder til i Lillesand. Hver sommer jobber han som skuespiller i sommershowet: «På nyklipte stier». Han har tidligere jobbet mange år som skuespiller på Kilden Teater og konserthus.

Musiker Svein-Helge Vikse: Opprinnelig fra Lista, men bor nå i Søgne. Jobber både som gitarlærer og freelance musiker i mange settinger. Bla. med sin flamenco duo «Duo del flamenco», som musiker for cruiseturistene i Kristiansand havn, teatermusiker, og som akustisk gitarist for diverse artister.

Lars Emil Nielsen og Svein-Helge Vikse har jobbet mye sammen, bla. i 2020 og 2021 på Kilden teaterforestillingen «To i båden-Sørlandsvisa 100 år» samt en rekke Kilden forestillinger i forbindelse med 150 års-jubileet til Vilhelm Krag.

Lars Emil og Svein-Helge skal i løpet av året underholde på Lillesandsdaene, Fullriggeren Sørlandet og Sygna kulturhus.

Velkommen til en varm forestilling med fokus på god musikk og artige fortellinger fra havet!

  • Last Updated: 15.07.2022
  • Source: Lister Reiseliv
Dates

sø. 25. september 2022 16:00

See All
Pider Ro - det forunderligste e har oppleva
Your Recently Viewed Pages