Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
  • Offers

Search
or search all of Southern Norway
Southern Norway Agder LYNGDAL

Erasmus Montanus på Lyngdal Kulturhus

Overview

Ludvig Holbergs kjente og kjære folkekomedie Erasmus Montanus på scenen i Lyngdal Kulturhus!

ERASMUS MONTANUS av Ludvig Holberg

Ludvig Holbergs kjente og kjære folkekomedie Erasmus Montaus er en sentral klassiker i nordisk teater. Historien handler om studenten Rasmus Berg som har forlest seg på latin og logisk argumentasjon i Kongens by. Og når han vender tilbake til bygda, er det som en ny mann. Borte er bondesønnen Rasmus Berg – nå heter han Erasmus Montanus.

I forestillingen møtes fornuftig bondevett og jålete akademia, det jordnære bygdefolket og den lærde pedant, høy- og lavkultur, det ukjente og det kjente, uvitenhet og kunnskap, fiffen og folket. Erasmus Montanus har lært i sine studier at jorden er rundt, og ikke flat. Dette blir møtt med spott og latter, og han blir satt i en knipe. Skal han insistere på sin nye lærdom, eller vende tilbake til et mer akseptert syn på verden? Når til og med hans forlovede og kommende svigerforeldre ikke lytter, er det kanskje mer bekvemt å endre kurs? Skal han avfeie sannheten for å tekkes andre, og heller se på verden med «alternative fakta»?

Kilden Teater ønsker å være mer ute i hele regionen og treffe publikum der de bor. Dette er den første større produksjonen vi tar med ut på veien. Enricus Rafaelus (Henrik Rafaelsen) er tilbake fra storbyen, og returnerer i likhet med Erasmus Montanus (Rasmus Berg) tilbake til sitt fødested i distriktet. Han står denne gang for regien sammen med et ensemble av skuespillere med tilknytning til flere deler av Agder. Det kommer til å bli en sjarmerende forestilling med mye humor, lek med Agder-diaklekter, stereotyper – og samfunnskritikk. Dette er en forestilling med dybde, slik gode og tidløse komedier alltid har. Vi gleder oss til å spille for dere på et teater i nærheten av der dere bor!  

 

«De lærde folk er aldri helt riktige i hodet.» 

 

Jacob, Erasmus Montanus’ bror

 

Forestillingen varer ca 2,5 time inkl pause

 

Kunstnerisk lag

 

Regi: Henrik Rafaelsen

 

Scenografi/kostymedesign: Kaja Haven

 

Komponist: Olav Waastad

 

Lysdesign: Martin Myrvold

 

Lyddesign: Kristian Bronebakk

 

Med blant andre:

 

Khalid Mahamoud, Jørn Fuller-Gee, Lars Funderud Johannessen, Ann Ingrid Fuglestveit, Fredrik Høstaker, Lars Emil Nielsen, Jamel Nemer og Giert Werring

  • Last Updated: 04.01.2021
  • Source: Lister Reiseliv
Dates

to. 6. mai 2021 19:00

See All
Erasmus Montanus på Lyngdal Kulturhus
Your Recently Viewed Pages