Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway
Southern Norway Agder KRISTIANSAND

The Flying Culinary Circus cruise med Fullriggeren Sørlandet

Overview

Bli med Norges eneste omreisende kokke- og servitørlag på cruise i Sørlandets skjærgård.

En seiltur med Fullriggeren Sørlandet i Kristiansandsskjærgården sammen med The Flying Culinary Circus er en oppdagelsesferd i matveien.

Den omreisende kokkegruppen fra Oslo har reist verden rundt med sitt matsirkus. Deres ambisjon er å spre inspirasjon og matglede. De serverer opplevelser som gir deg det lille ekstra; de beste råvarene og kokkekunst på øverste hylle; alt servert med humor og ablegøyer.

Share the Fun of Cooking! er deres motto.

Les mer og bestill plass på: fullriggeren.no.

Smittevern og korona
Skoleskipet Sørlandet har etter avtale med kommuneoverlegen i Kristiansand etablert rammene for arrangementer ombord under Covid-19 pandemien.

Andre opplevelser med Fullriggeren Sørlandet sommeren 2021

Hver lørdag fra mai til august sommeren 2021 kaster seilskipet Fullriggeren Sørlandet loss i Kristiansand og setter kurs for Sørlandets skjærgård. De dekker til skalldyrbord og byr på godt drikke. Nyt smaken av ferske delikatesser fra havet og lukten av ramsalt sjø. Musikere om bord sørger for å toppe stemningen.

Tre dager i sommer, når månen står full, stikker vi til sjøs med Fullriggeren Sørlandet. Onsdag 26. mai, torsdag 24 juni og lørdag 24 juli ønsker vi deg velkommen til måneskinnscruise.

I sommer kan du oppleve livet som sjømann på Fullriggeren Sørlandet. Hver mandag kaster vi loss og seiler langs sørlandskysten. Du blir med mannskapet på jobb og får et unikt innblikk i hvordan man opererer en fullrigger. I løpet av en to dagers seilas lærer du å takle nye og spennende oppgaver på dekk.  

Les mer og bestill plass på: fullriggeren.no.

Om Fullriggeren Sørlandet
Fullriggeren Sørlandet er verdens eldste operative fullrigger. Skipet ble bygget i 1927 og har sommeren 2021 Kristiansand som havn.

Som det første norske skoleskipet krysset «Sørlandet» Atlanterhavet i 1933 og gikk til Chicago hvor hun var det norske innslaget på utstillingen «A Century in Progress». Sommeren 2015 etablerte stiftelsen «Fullriggeren Sørlandet» en videregående skole med navn A+ World Academy. Skolen er studiespesialiserende på videregående nivå og elevene undervises i Advanced Placement fag. Elevene er med Sørlandet på tokt over hele verden.

SS «Sørlandet» er byggenummer 1 fra Høivolds Mek. Verksted i Kristiansand. Sørlandet er det første norskbygde seilskipet i stål bygd som skoleskip. Skipet er 210 fot langt (64,2 m), en tremastet fullrigger (opprinnelig uten motor). Skipet ble sjøsatt 10. mai 1927.

Teknisk info:
Bygget: Høivolds mek. verksted 1927
Deplasement: 891 tonn
Bruttoregistertonn: 499 tonn
Skrogets lengde: 57 meter
Lengde med baugspryd: 64,15 meter
Maks bredde: 8,87 meter
Dypgående: 4,5 meter
Mastehøyde: 34,2 meter
Seilføring: 27 seil
Seilareal: 1 236 m²
Maks hastighet (seil): 14 knop
Maks hastighet (maskin): 9 knop
Motor: 560 HK

  • Last Updated: 26.01.2021
  • Source: Visit Kristiansand
Dates

fr. 9. juli 2021

fr. 16. juli 2021

fr. 23. juli 2021

fr. 30. juli 2021

See All
The Flying Culinary Circus cruise med Fullriggeren Sørlandet
Your Recently Viewed Pages