10 tips:

Opplev vinteren i Mandal og Lindesnes

Jul i gågata .
Photo: Iselinn Andersen
Jul i gågata .
Photo: Iselinn Andersen

1. Opplev "gågada"

Vinteren i gågata i Mandal er en magisk tid fylt med julelys, julepynt og en herlig julestemning. Butikkene tilbyr et bredt utvalg av julegaver og julevarer. De koselige kafeene og restaurantene her byr på deilige menyer og varmende drikke. Her kan man ta en pause fra julehandelen og nyte e hyggelig stund med venner eller familie.

Vinteren er en tid fylt med glede, fellesskap og julemagi. Enten man ønsker å handle julegaver, delta på arrangementer eller bare nyte den rolige atmosfæren, vil gågata i Mandal være flott sted å oppleve om vinteren og julen.

2. Nyt en god matopplevelse på restaurant

I Mandal og Lindesnes er det et bredt utvalg av restauranter. Nyt en helaften med gode matopplevelser i den rolige atmosfæren med levende lys og sesongens råvarer. Flere av restaurantene arrangerer også intime konserter med lokale trubadurer eller forskjellige typer quiz, som gjør kvelden komplett.

I tillegg til de tradisjonelle restaurantene, finnes det også flere kafeer og bakerier som serverer deilige kaker, bakverk og varme drikker. Her kan man slappe av med en kopp kaffe eller te, og nyte en søt godbit mens man ser på det fine vinterlandskapet utenfor.

 

3. Ta deg en tur ut i naturen

Selv om temperaturen kan være kjølig, er vinteren en flott tid for å utforske den vakre naturen i Mandal og Lindesnes. Pakk med deg en termos med noe varmt å drikke og ta deg en tur langs kyststien eller gjennom Furulunden, og nyt den friske luften og det vakre vinterlandskapet.

 

4. Besøk Lindesnes fyr og Norges sydligste punkt

Norges sydligste punkt er verdt et besøk uansett årstid. Lindesnes fyr er Norges eldste fyr og er et historisk landemerke som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Her er det mye å se, oppleve og utforske. Man kan også overnatte her.

Besøkende kan gå opp i fyrtårnet og nyte den fantastiske utsikten over havet og det vakre kystlandskapet. Det er også en utstilling inne i fyret, som forteller om fyrets historie og dets betydning for sjøfarten.

I tillegg til fyrtårnet, kan man utforske det omkringliggende området. Det er flere turstier som tar deg gjennom vakre skoger og langs kysten. Du kan oppleve den friske sjøluften og nyte den spektakulære naturen.

Lindesnes Fyr

Selve fyrtårnet er åpent for publikum og er utpekt som nasjonalt fyrmuseum. I…

5. Skøytebanen

På skøytebanen mellom Mandalshallen og Furulunden skole kan man stå på skøyter fra morgen til kveld. Banen lyses opp fra ettermiddagen når det blir mørkt og det er satt opp bålpanner man kan fyre opp og varme seg på eller ta en pølse-pause.

 

6. Opplev Spangreid

På Spangreid finner du den verdenskjente undervannsrestauranten Under og Lindesnes Havhotell med fantastisk beliggenhet ved sjøen. Besøk også Jentan på Båly med et rikt utvalg av fersk sjømat.

Under

Bli med ned i verdens største og Europas eneste undervannsrestaurant Under p…

7. Buen Kulturhus

Ta deg en tur bort til Buen kulturhus. Her kan du sette deg i godstolen på biblioteket med en spennende bok, kikke på vakker kunst eller se en god film på kino. Her finner du et rikholdig program gjennom hele året og kulturproduksjoner innen ulike sjangere for alle aldersgrupper. Kulturhuset er et sosialt og kulturelt møtested både for lokalbefolkningen og besøkende.

 

8. Sjølingstad Uldvarefabrik

Sjølingstad Uldvarefabrik ble etablert i 1894, og har i dag status som nasjonalt minnesmerke over tekstilindustrien i Norge. Sjølingstad Uldvarefabrik ble grunnlagt i 1894. I dag er fabrikken en levende museumsfabrikk med eget kraftverk, fargeri, spinneri, veveri og appretur. På omvisning demonstreres ulike maskiner og prosesser i produksjonen. Museumsfabrikken har egen museumsbutikk, skiftende utstillinger og enkel kafe. Sjekk nettsiden for åpningstider utenfor sesong.

9. Ta en tur til dagsturhytta Aurebu

Aurebu er et dagsturmål hvor du kan ta en pause, spise matpakka, få litt varme, treffe andre, oppleve naturen omkring og kanskje bla i en bok. Hytta er 25 m2 stor, og har både bibliotek og vedovn. Det er også solcelleanlegg med belysning til bruk når det blir mørkt. Hytta er kun ment for dagsbesøk, og overnatting må eventuelt skje på utsiden. 

10. Kom tett på naturen i en tretopphytte

Koselig tretopphytte oppe i trærne på Harkmark til leie året rundt. Gluba Treetop Cabins "Furunåla" og "Elgposten" skal være et sted du finner roen,senker skuldrene og kan våkne opp midt i naturen. 

Les mer om hva du kan gjøre i Mandal og Lindesnes

Mandal By .
Photo: Fotograf Iselinn Andersen
Mandal By .
Photo: Fotograf Iselinn Andersen