10 tips:

Opplev våren i Mandal og Lindesnes

SUP at Tregde .
Photo: Helga@Visit Lindesnes
SUP at Tregde .
Photo: Helga@Visit Lindesnes

1. Ta en "bryggesleng"

Mandal har en fantastisk brygge som strekker seg helt fra ALTI-senteret og ut til Sjøsanden. På veien passerer du både restauranter og butikker du kan gå innom, før du tar turen videre mot piren med flott utsikt over skjærgården og innseilinga til Mandalselva. Deretter kommer du til Sjøsanden, byens mest populære badestrand, som strekker seg over 800 meter.

2. Handletur i "gågada"

I Mandals koselige gågate finner du spennende nisjebutikker, bakeri og restauranter.

3. Ta deg en gåtur i Furulunden

Furulunden er et flott turområde midt i sentrum av Mandal. Utallige stier fører deg rundt i furuskogen eller ut til de mange vakre strendene. Er du heldig kan du møte på både rådyr, ekorn, svaner og andre flotte dyr på veien. Ta deg også tid til å svinge innom Risørbank og beundre det flotte byggverket- og alle blomstene som omringer det.

 

Furulunden

Opplev dette fantastiske friluftsområdet, sentralt beliggende i gangavstand fra Mandal…

4. Besøk Lindesnes fyr.

Norges sydligste punkt er verdt et besøk uansett årstid. Du kan besøke museet, overnatte på fyret eller spise lokalprodusert mat i kafeen. 

Lindesnes Fyr

Selve fyrtårnet er åpent for publikum og er utpekt som nasjonalt fyrmuseum. I…

5. Adventure Norway

Adventure Norway er Norges sydligste raftingsenter som tilbyr spennende opplevelser omgitt av nydelig natur - perfekt for hele familien! Den mest populære aktiviteten er rafting og via ferrata, men de tilbyr også blant annet klatring, rappellering, paintball, bushcraft, elgsafari, kanoutleie, kajakk kurs. Disse aktivitetene passer for alle nivåer og er ideelle familieaktiviteter.

6. Opplev Spangreid

På Spangreid finner du den verdenskjente undervannsrestauranten Under og  Lindesnes Havhotell med fantastisk beliggenhet ved sjøen. Besøk også Jentan på Båly med et rikt utvalg av fersk sjømat.

Under

Bli med ned i verdens største og Europas eneste undervannsrestaurant Under p…

7. Prøv fiskelykken

Lindesnes har mange gode fiskevann, pakk med deg det du trenger for en dag ute si skogen. Husk fiskestanga!

8. Sjølingstad Uldvarefabrik

Sjølingstad Uldvarefabrik ble etablert i 1894, og har i dag status som nasjonalt minnesmerke over tekstilindustrien i Norge. Sjølingstad Uldvarefabrik ble grunnlagt i 1894. I dag er fabrikken en levende museumsfabrikk med eget kraftverk, fargeri, spinneri, veveri og appretur. På omvisning demonstreres ulike maskiner og prosesser i produksjonen. Museumsfabrikken har egen museumsbutikk, skiftende utstillinger og enkel kafe. Sjekk nettsiden for åpningstider utenfor sesong.

9. Ta en tur til dagsturhytta Aurebu

Aurebu er et dagsturmål hvor du kan ta en pause, spise matpakka, få litt varme, treffe andre, oppleve naturen omkring og kanskje bla i en bok. Hytta er 25 m2 stor, og har både bibliotek og vedovn. Det er også solcelleanlegg med belysning til bruk når det blir mørkt. Hytta er kun ment for dagsbesøk, og overnatting må eventuelt skje på utsiden. 

10. Kom tett på naturen i en tretopphytte

Koselig tretopphytte oppe i trærne på Harkmark til leie året rundt. Gluba Treetop Cabins "Furunåla" og "Elgposten" skal være et sted du finner roen,senker skuldrene og kan våkne opp midt i naturen. 

Les mer om hva du kan gjøre i Mandal og Lindesnes

Mandal By .
Photo: Fotograf Iselinn Andersen
Mandal By .
Photo: Fotograf Iselinn Andersen