10 tips:

Opplev høsten i Mandal og Lindesnes

Høst i Mandal og Lindesnes .
Photo: Iselinn Andersen
Høst i Mandal og Lindesnes .
Photo: Iselinn Andersen

1. Ta deg en tur ut i naturen

Høsten er i Mandal og Lindesnes en fantastisk tid å utforske naturen på. Tørt, vått, bratt eller flatt. Ta deg en tur i den friske fjellufta, nyt skjærgården fra sykkelsetet og la barna gå på oppdagelsesferd.

Les mer om våre tips til toppturer, vandreturer og sykkelturer her:

2. Besøk Lindesnes fyr og Norges sydligste punkt

Norges sydligste punkt er verdt et besøk uansett årstid. Lindesnes fyr er Norges eldste fyr og er et historisk landemerke som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Her er det mye å se, oppleve og utforske. Man kan også overnatte her.

Besøkende kan gå opp i fyrtårnet og nyte den fantastiske utsikten over havet og det vakre kystlandskapet. Det er også en utstilling inne i fyret, som forteller om fyrets historie og dets betydning for sjøfarten.

I tillegg til fyrtårnet, kan man utforske det omkringliggende området. Det er flere turstier som tar deg gjennom vakre skoger og langs kysten. Du kan oppleve den friske sjøluften og nyte den spektakulære naturen.

3. Prøv fiskelykken

Lindesnes er et flott sted for fiske-entusiaster, med et bredt utvalg av fiskemuligheter både i havet og i ferskvann. 

Uansett om du er en erfaren fisker eller nybegynner, er Lindesnes et flott sted å utforske fiskemulighetene. Her kan man oppleve den vakre naturen samtidig som man nyter spenningen og gleden ved å fange fisk.

Her er våre tips til fiskemuligheter:

  1. AnglerPilot - Guidede fisketurer
  2. Fiskeferie ved Tregde Ferie
  3. Gislefoss - fiskeplass
  4. Innlandsfiske i Marnardal, nord i Lindesnes
  5. Laksefiske i Audnedalselva
  6. Laksefiske i Mandalselva
  7. Mjåland - fiskeplass

4. Kom tett på naturen i en tretopphytte

Koselig tretopphytte oppe i trærne på Harkmark til leie året rundt. Gluba Treetop Cabins "Furunåla" og "Elgposten" skal være et sted du finner roen, senker skuldrene og kan våkne opp til nydelig utsikt og frisk luft.

5. Ta en "bryggesleng"

Mandal har en fantastisk brygge som strekker seg helt fra ALTI-senteret og ut til Sjøsanden. På veien passerer du restauranter med flotte uteserveringer. Sving også innom butikkene i gågata, før du går videre videre mot piren, med flott utsikt over skjærgården og innseilinga til Mandalselva. Deretter kommer du til Sjøsanden, en av landets flotteste strender.

6. Opplev "gågada"

I Mandals gågate finner du spennende nisjebutikker, bakeri og restauranter.

7. Opplev Spangreid

På Spangreid finner du den verdenskjente undervannsrestauranten Under og Lindesnes Havhotell med fantastisk beliggenhet ved sjøen. Besøk også Jentan på Båly med et rikt utvalg av fersk sjømat.

Under

Bli med ned i verdens største og Europas eneste undervannsrestaurant Under p…

8. Sjølingstad Uldvarefabrik

Sjølingstad Uldvarefabrik ble etablert i 1894, og har i dag status som nasjonalt minnesmerke over tekstilindustrien i Norge. Sjølingstad Uldvarefabrik ble grunnlagt i 1894. I dag er fabrikken en levende museumsfabrikk med eget kraftverk, fargeri, spinneri, veveri og appretur. På omvisning demonstreres ulike maskiner og prosesser i produksjonen. Museumsfabrikken har egen museumsbutikk, skiftende utstillinger og enkel kafe. Sjekk nettsiden for åpningstider utenfor sesong.

9. Ta en tur til dagsturhytta Aurebu

Aurebu er et dagsturmål hvor du kan ta en pause, spise matpakka, få litt varme, treffe andre, oppleve naturen omkring og kanskje bla i en bok. Hytta er 25 m2 stor, og har både bibliotek og vedovn. Det er også solcelleanlegg med belysning til bruk når det blir mørkt. Hytta er kun ment for dagsbesøk, og overnatting må eventuelt skje på utsiden. 

10. Besøk Mandal Museum

Mandal museum ligger i den staselige Andorsengården fra 1805. Her finner du også Vigeland hus, barndomshjemmet til kunstnerbrødrene Gustav og Emanuel Vigeland. Mandal museum har gode utstillinger om byens historie, tidlige sjøfart og eldre fiskeri på Agder-kysten. Vigeland hus, barndomshjemmet til kunstnerbrødrene Gustav og Emanuel Vigeland, er også en del av Mandal museum. Se nettside for mer informasjon om åpningstider og bestilling av gruppeturer.

Les mer om hva du kan gjøre i Mandal og Lindesnes

Mandal By .
Photo: Fotograf Iselinn Andersen
Mandal By .
Photo: Fotograf Iselinn Andersen