10 tips:

Opplev sommeren i Lyngdal

Badende barn på Byremosanden - Byremo i Lyngdal .
Photo: Gjermund Glesnes / Visit Sørlandet
Badende barn på Byremosanden - Byremo i Lyngdal .
Photo: Gjermund Glesnes / Visit Sørlandet

1. Sørlandsbadet

Ramsalt moro for barn og voksne i alle aldre får du i badelandet Sørlandsbadet i Lyngdal. Her finner du barnebasseng for de aller minste, bølgebasseng og motstrømskanal for de litt større og to heftige vannsklier, den ene med tidtaking. For de voksne har badelandet to boblebad; et innendørs og et utendørs på en stor solterrasse som vender ut mot fjorden.

2. Rosfjord Adventure golf

På gården til bestefar-Abraham inviterer vi nå til det vi tør kalle Sørlandets beste Minigolfpark. Et fantastisk park-anlegg med totalt 18 hull. 6 hull innendørs og 12 hull utendørs. Gled dere!

3. Barnevandrerstien

Denne etappen av Barnevandrerstien starter ved Snartemo Bautapark og ender ved Konsmo kirke. Første del av strekninga går i bratt terreng. Videre går stien langs nydelige Hellevatnet med fine rasteplasser.

4. Rosfjord Strandhotell

Rosfjord Strandhotell ligger innerst i Rosfjorden i Lyngdal, med Sørlandsbadet som nærmeste nabo. Hotellet egner seg ypperlig for barnefamilier.

5. Nasjonalt Villakssenter - Kvåsfossen

Opplev sprellende laks på nært hold. Nasjonalt Villakssenter - Kvåsfossen i Lyngdal har Norges lengste laksetrapp i tunnel. Langt inne i fjellet kan du se laksen «live» bak svære glassvinduer. Laksesenteret ligger i Lyngdal kommune. Her kan du se laksen på nært hold der den svømmer oppover laksetrappa med 46 «trinn» og 20 meter stigning.

6. Spis deilig pizza på Jonas B Gundersen

I Lyngdal finner du Jonas B. midt i kulturens sentrum. Ikke bare ligger de i kulturhuset, de gjør også alt de kan for å spre litt italiensk og amerikansk matkultur til alle som kommer innom. Pizza med tynn, italiensk bunn eller kraftigere slik amerikanerne vil ha den. Men også mye annet.

Jonas B. Lyngdal

Hos Jonas B. i Lyngdal finner du spennende retter som forhåpentligvis pirrer nysgjerrigheten…

7. Dagsturhytta

Fin, lett tur i åpen furuskog til koselig dagsturhytte med mulighet for å brenne bål under tak. Her er fint å søke ly og spise nista uansett vær.

8. BUA i Lyngdal

Det er bare å sette i gang enten du har lyst til å rulle, flyte, skli, fyke, traske, labbe, klatre, dingle, hoppe, sprette eller tumle og ramle.

BUA Lyngdal

Det er bare å sette i gang enten du har lyst til å rulle, flyte, skli, fyke, traske…

9. Sherpatrappa

I Lyngdal får du tre opplevelser i ett, ved Shaerpatrappa finner du både en lekepark og en dagsturhytte på toppen.

10. Konsmoparken aktivitetspark og frisbeegolfbane

Konsmoparken ligger langs Audnaelva like ved Konsmo sentrum og har sandstrand og frisbeegolfbane.

Les mer om hva du kan gjøre i Lyngdal

Lyngdal .
Photo:
Lyngdal .
Photo: