10 tips til våropplevelser i Lillesand

Vår i Brekkestø .
Photo: Dag Auby Hagen
Vår i Brekkestø .
Photo: Dag Auby Hagen

1. Lei deg en padleguide

Hakeem Teland er lillesander, mange ganger norgesmester i padling og mannen bak Padlegleden. Han arrangerer kurs og guidede turer og leier ut kajakker til deg som vil ta deg en tur på egen hånd. Skjærgården rundt Lillesand er blant de flotteste å padle i, både for nybegynnere og erfarne padlere. 

2. Ut på tur?

Noe av det fineste Lillesand har å by på, foruten Blindleia og resten av skjærgården, er de mange turløypene våre. Spesielt Kaldvell-området utmerker seg, med fantastisk opparbeidede stier langs Stikselva og vakre Grimevann. Her kan du også besøke Agders første dagsturhytte, Knibenro, som ligger på utkikkspunktet Kniben. Hit kan man komme frem både med barnevogn og sykkel, ta seg en hvil og en matbit og nyte utsikten.

3. Buldring på Justøya

Justøya er en idyllisk øy like utenfor Lillesand, og er et eldorado for buldring.

4. Badstuflåten Lillesand-Kogen

Lillesand har fått en ny badstuflåte som ligger til i idylliske omgivelser.

5. Er du glad i gåter, mysterier og Escape room?

Da må du prøve Mysteriehuset, som er det eneste i sitt slag. Her kan du nemlig sjekke inn for natten og får et helt døgn på løse mysteriet. Du bor midt i Lillesand sentrum, og i motsetning til ordinære Escape room blir du ikke låst inne, så du kan bruke så mye tid du har lyst til og og ta gode pauser underveis. Du kan også komme hit på dagsbesøk.

Mysteriehus

Mysteriehus er Norges eneste Escape room uten tidspress, men med egen nøkkel.  Du kan…

6. Prøv lykken!

Like utenfor Lillesand er sjøen full av både makrell, lyr, lange, brosme, torsk, hyse (kolje), torsk og sei – for ikke å glemme den for mange kanskje mest ettertraktede, nemlig sjøørreten. Sørlandet er et eldorado for sjøørretfiskere, og i Lillesand finner du en rekke gode sjøørretplasser som også er tilgjengelig fra land. Les mer om sjøørretfiske på Sørlandet. Fiskestenger og sluker kan du låne på BUA Lillesand. Trenger du båt? Da kan du leie hos Lillesand Explorer.

7. Skulpturparken

 Kunstneren Bård Breivik har laget og stilt ut syv av sine skulpturer i hagen ved Meta Hansens Hus, som er verdt et besøk!

8. Bo i historiske omgivelser

Kommer du for en langhelg sammen med kjæresten eller en god venninne, er historiske Hotel Norge det perfekte utgangspunkt. Er du heldig kan du sjekke inn på Knut Hamsuns værelse, rom 302, hvor forfatteren tilbrakte lange perioder for å få fred til å skrive. Suiten består av stue, soverom og bad og har en uslåelig utsikt over Lillesand havn.

9. Strandhaven

Fulgte du med på kjendis-versjonen av Farmen? Da så du kanskje at sørlandskokken Trond Moi stakk av med seieren? Nå kan oppleve maten han tilbereder utenfor gården, om du besøker Lillesands nyeste restaurantperle, Strandhaven. Moi overtok roret ved restauranten like over nyttår, og serverer en fantastisk meny både inne, i orangeriet og på uteserveringen på bryggekanten.

Strandhaven

Kom inn og slapp av med pizza og velkomponerte retter i restauranten. Nyt sommersola p…

10. Shopping i nisjebutikker

Lillesand har et knippe nisjebutikker du ikke vil gå glipp av, som Frøken Friis, Barnestreker og Bertrand, Hæla i taket, Atelier Alexandra og NÆR. Her kan du finne mange spennende skatter!

Vi sees i Lillesand!

Kulturnatt i Lillesand sentrum .
Photo: Anette Fahlstrøm
Kulturnatt i Lillesand sentrum .
Photo: Anette Fahlstrøm