10 tips:

Opplev sommeren i Lillesand

Bading i sjøen .
Photo: Visit Lillesand
Bading i sjøen .
Photo: Visit Lillesand

1. Ta en tur med badebåten

Lillesand er byen med alle badeplassene, og badebåten tar deg med ut til flere av dem. Ta deg en avkjølende dukkert eller nyt livet på en strand eller et svaberg!

2. Spis masse is

Ingen sommer uten is! I Lillesand kan du blant annet nyte deilig hjemmelaget gelato fra Lilly´s. Hvilken er din favoritt?

3. Blindleia - en av Norges vakreste kyststrekninger

Blindleia er en av Norges vakreste kyststrekninger, og Sightseeingbåten M/B Øya går i fast rute mellom Lillesand og Kristiansand om sommeren. Båten stopper på forskjellige steder langs ruten hvor høydepunktene er Ulvøysund, Gamle Hellesund, Åkerøya og Brekkestø. Turen fra Lillesand til Kristiansand  tar tre timer hver vei.

4. Nyt utsikten fra opplevelsestårnet OVER

I Lillesand finner du verdens høyeste frittstående klatretårn. En spektakulær attraksjon enten du klatrer eller foretrekker å ta trappa, hvor du har utsikt over store deler av regionen!

5. Er du glad i gåter, mysterier og Escape room?

Da må du prøve Mysteriehuset, som er det eneste i sitt slag. Her kan du nemlig sjekke inn for natten og får et helt døgn på løse mysteriet. Du bor midt i Lillesand sentrum, og i motsetning til ordinære Escape room blir du ikke låst inne, så du kan bruke så mye tid du har lyst til og og ta gode pauser underveis. Du kan også komme hit på dagsbesøk.

Mysteriehus

Mysteriehus er Norges eneste Escape room uten tidspress, men med egen nøkkel.  Du kan…

6. Lei deg en padleguide

Hakeem Teland er lillesander, mange ganger norgesmester i padling og mannen bak Padlegleden. Han arrangerer kurs og guidede turer og leier ut kajakker til deg som vil ta deg en tur på egen hånd. Skjærgården rundt Lillesand er blant de flotteste å padle i, både for nybegynnere og erfarne padlere. 

7. Ta en matbit på Strandhaven

Fulgte du med på kjendis-versjonen av Farmen? Da så du kanskje at sørlandskokken Trond Moi stakk av med seieren? Nå kan oppleve maten han tilbereder utenfor gården, om du besøker Lillesands nyeste restaurantperle, Strandhaven. Moi overtok roret ved restauranten like over nyttår, og serverer en fantastisk meny både inne, i orangeriet og på uteserveringen på bryggekanten.

Strandhaven

Kom inn og slapp av med pizza og velkomponerte retter i restauranten. Nyt sommersola p…

8. Bli med på festival

I Lillesand starter sommeren med den tradisjonelle sommerfestivalen LillesandsDa’ene, hvor hele byen er festivalarena. I tillegg til Sørlandets lengste frokostbord, utstillinger og musikk i parken, blir det skumparty og sjørøvertokt for de minste, aktiviteter og markeder, og konserter med alt fra årets mgpjr-vinner til Vassendgutane, Return og Bjørn Tomren. Da’ene begynner rundt St.Hans og varer i en uke. En drøy måned seinere er det de unges tur. Da inntar dødsemiljøet Lillesand når Sup&Stup inviterer til sommerens råeste vannsporteventyr. Det betyr dødsing i skjærgården, swimrun til Saltholmen, underholdning, musikk og selvfølgelig deilig bryggefest ut i de små timer.

9. Ut på  tur?

Noe av det fineste Lillesand har å by på, foruten Blindleia og resten av skjærgården, er de mange turløypene våre. Spesielt Kaldvell-området utmerker seg, med fantastisk opparbeidede stier langs Stikselva og vakre Grimevann. Her kan du også besøke Agders første dagsturhytte, Knibenro, som ligger på utkikkspunktet Kniben. Hit kan man komme frem både med barnevogn og sykkel, ta seg en hvil og en matbit og nyte utsikten.

10. Bo i historiske omgivelser

Hvor bor du, forresten? I Lillesand er det mange som ferierer i hytte eller båt, og hver sommer mangedobles innbyggertallet når øyfolket inntar holmer og skjær i den fantastiske skjærgården. Midt i sentrum ligger historiske Lillesand Hotel Norge, og bare en kort spasertur unna finner du barnefamiliens favoritt, populære Tingsaker camping.