Dette vil du ikke gå glipp av i sommer

Skumparty LillesandsDaene .
Photo: Heidi Løland-Andersen
Skumparty LillesandsDaene .
Photo: Heidi Løland-Andersen

Lillesand er mer enn sjarmerende sørlandsgater, blankskurte svaberg, tærne i tanga og store is. Byen har også et rikt kulturliv, året gjennom. Dette kan du få med deg i sommer.

Sup & Stup dødsing i Speiderholla .
Photo:
Sup & Stup dødsing i Speiderholla .
Photo:

Lørdag 8. juni: Åge & Sambandet

Å-å-å, levva livet! Åge & Sambandet er ute på sin siste turné, og gir seg heldigvis ikke før de har takket for seg i Lillesand. Lørdag 8. juni rigges Havnetomta til konsertområde, hvor det blir flere oppvarmere før kveldens headlinerne går på scenen.

Vokalist, gitarist og komponist Åge Aleksandersen står bak en rekke av de mest kjente poplåtene i norsk musikkhistorie. Nå runder han av en eventyrlig historie med en aller siste turné. Dette vil du ikke gå glipp av!

12. juni - 13. juni og 14. - 16. juni: Beachvolley-fest på Kokkenes

Ytterst på Kokkenes, helt ute på bryggekanten, hadde Lillesand i 2023 sin debut som sandvolley-destinasjon. I år er turneringene tilbake, og i midten av juni blir det fest. Tirsdag 12. og onsdag 13. juni er det duket for Queen and King of the Court, og torsdag 14. til lørdag 16. arrangeres NM i sandvolleyball i Lillesand. Det koster ingenting å være publikum, og kampene spilles hele dagen.

Sandvolleyball Lillesand .
Photo:
Sandvolleyball Lillesand .
Photo:

Fredag 21. juni: Livets Harde Skolekorps

Dette er Lillesand på sitt beste! Har du ennå ikke hørt (om) Livets Harde Skolekorps, har du virkelig noe å glede deg til. Fredag 21. juni inviterer lillesandsbandet, som de siste årene har bygd seg opp en stor fanskare, til en ny helaften med heidundrende heftig musikk. Med seg på scenen i Hotelhaven har lillesandsbandet tre av Sørlandets beste blåsere, Tore Bråten, Trygve Rypestøl og Eivind Kristensen. Det blir soul, funk og råkkenråll, så hold av datoen og bli med på festen.

Lørdag 22. juni til søndag 30. juni: LillesandsDa’ene

Har du vært i Lillesand rundt sankthans, vet du hva vi snakker om. LillesandsDa’ene er byens årlige sommerfestival, som første gang ble arrangert i 1978, og som siden har fylt Lillesands gater og scener med kultur, glade mennesker, liv og røre. 

I tillegg til utstillinger, markeder og forestillinger, inviteres hele familien med på gøyale aktiviteter, som sjørøvertokt, skumparty og ikke minst en hel rekke konserter. I år står folkrockerne i STAUT og Stjernekamp-vinner Adam Douglas på programmet, og i tillegg blir det tre store tributekonserter – til ære for Marius Müller, Jahn Teigen og superkomboen The Rolling Stones og The Beatles! 

LillesandsDa'ene .
Photo:
LillesandsDa'ene .
Photo:

Fredag 28. juni: Med jazzpuls og paljetter

Opplev en fortryllende reise tilbake i tid med vokalist Hege Hunsager, der kjente og skjulte skatter fra 1920- til 1950-tallet får nytt liv. Musikken opererer i grenselandet mellom sjangrene jazz og eldre musikaler, og konserten finner sted i Hotelhaven.

Juli: Sommershow: På Nyklipte Stier – Forviklinger

Lillesand-sommerens desiderte høydepunkt. Dette er På Nyklipte Stiers 15. sommershow, og en forestilling som feirer, hyller og harselerer med ting som ikke alltid går etter planen. Årets show er et spektakulær musikalsk, humoristisk-feelgood-show med noen av landets aller morsomste tekstforfattere og skuespillere. Med på scenen: Siw Anita Andersen, Trond Hanssen, Lars Emil Nielsen og Thomas Jørstad-Pettersen. Forestillingene finner sted i Hotelhaven, sjekk hotelnorge.no/kulturkalender for datoer og billetter.

Onsdag 3. juli: Darling West

Har du sett bandet før, vet du at du kan glede deg til musikalitet fra øverste hylle. De som er på førstereis inn i Darling West sin verden, kan se fram til gitarfinesser og strøkne vokalharmonier. Darling West handler om musikkglede og formidlingsevne, humor og sårbarhet, og i Hotelhaven inviterer de deg inn i sitt feelgood-univers.

Konsert Lillesand .
Photo:
Konsert Lillesand .
Photo:

Torsdag 11. juli: Daniel Kvammen

Klar for en kveld med lune låter? Daniel Kvammen har spilt konserter på alt fra til Rockefeller til Hardangervidda. I ulike format, men alltid med den samme tilstedeværelsen. Og låtene hans har vist seg like sterke, enten de fremføres med fullt band, som nedstrippet triovariant eller fremført av den folkekjære artisten alene. I sommer kam du nyte dem i Hotelhaven i Lillesand – gled deg!

Tirsdag 23. juli: Violet Road

Tromsøbandet Violet Road er glad i Lillesand, og lillesandpublikummet er glad i dem! Nå venter vi folkrockerne tilbake til Hotelhaven, med sitt nye album  «Back On Level One». 

Torsdag 25. juli til lørdag 27. juli: Sup & Stup 

Sommerens diggeste vannsportfestival går av stabelen i Lillesand seint i juli. Sup & Stup Invitational Døds Challenge trekker hvert år landets fremste og mest profilerte dødsere til Lillesand for å konkurrere foran tusenvis av tilskuere. Konkurransen finner sted fra den 11 meter høye klippen i Speiderhola, hvor kombinasjonen av stemningen i folkehavet, skjærgården, ekstremsporten, DJs og speakers gjør dette et must.

Festivalen starter torsdag med Swimrun Challenge (tur/retur Saltholmen), og fortsetter fredagen med Sørlandets lengste vannsklie gjennom bygatene – et must for de små og litt større. Lørdag er dødsdag, og både fredag og lørdag kveld er det havnefest med artister som Christian Schultz, Kakkmaddafakka, Marstein, Stisema og Glory Days. Se mer på https://www.supogstup.no/

 

Sup & Stup Swimrun Challenge .
Photo:
Sup & Stup Swimrun Challenge .
Photo: