10 tips:

Opplev høsten i Lillesand

Høst i Lillesand .
Photo: Anette Fahlstrøm
Høst i Lillesand .
Photo: Anette Fahlstrøm

1. Ut på tur?

Noe av det fineste Lillesand har å by på, foruten Blindleia og resten av skjærgården, er de mange turløypene våre. Spesielt Kaldvell-området utmerker seg, med fantastisk opparbeidede stier langs Stikselva og vakre Grimevann. Her kan du også besøke Agders første dagsturhytte, Knibenro, som ligger på utkikkspunktet Kniben. Hit kan man komme frem både med barnevogn og sykkel, ta seg en hvil og en matbit og nyte utsikten.

2. Lei deg en padleguide

Hakeem Teland er lillesander, mange ganger norgesmester i padling og mannen bak Padlegleden. Han arrangerer kurs og guidede turer og leier ut kajakker til deg som vil ta deg en tur på egen hånd. Skjærgården rundt Lillesand er blant de flotteste å padle i, både for nybegynnere og erfarne padlere. 

3. Prøv lykken

Like utenfor Lillesand er sjøen full av både makrell, lyr, lange, brosme, torsk, hyse (kolje), torsk og sei – for ikke å glemme den for mange kanskje mest ettertraktede, nemlig sjøørreten. Sørlandet er et eldorado for sjøørretfiskere, og i Lillesand finner du en rekke gode sjøørretplasser som også er tilgjengelig fra land. Les mer om sjøørretfiske på Sørlandet. Fiskestenger og sluker kan du låne på BUA Lillesand. Trenger du båt? Da kan du leie hos Lillesand Explorer.

4. Er du glad i gåter, mysterier og Escape room?

Da må du prøve Mysteriehuset, som er det eneste i sitt slag. Her kan du nemlig sjekke inn for natten og får et helt døgn på løse mysteriet. Du bor midt i Lillesand sentrum, og i motsetning til ordinære Escape room blir du ikke låst inne, så du kan bruke så mye tid du har lyst til og og ta gode pauser underveis. Du kan også komme hit på dagsbesøk.

Mysteriehuset

Mysteriehuset tilbyr en helt ny og unik opplevelse midt i sentrum av  idylliske Lillesand…

5. Buldring på Justøya

Justøya nær Lillesand er et eldorado for buldring og klatring.

6. Badstuflåten

Lillesand har fått en ny badstuflåte Lillesand-Kogen. Her kan du varme deg på kjølige høstkvelder i nydelige omgivelser!

7. Strandhaven

Fulgte du med på kjendis-versjonen av Farmen? Da så du kanskje at sørlandskokken Trond Moi stakk av med seieren? Nå kan oppleve maten han tilbereder utenfor gården, om du besøker Lillesands nyeste restaurantperle, Strandhaven. Moi overtok roret ved restauranten like over nyttår, og serverer en fantastisk meny både inne, i orangeriet og på uteserveringen på bryggekanten.

Strandhaven

Kom inn og slapp av med pizza og velkomponerte retter i restauranten. Nyt sommersola p…

8. Unike butikker

Skulle behovet melde seg, er det altså ikke vanskelig å parkere et eventuelt reisefølge når shoppelysten melder seg. For i Lillesand er det lett å få lyst til å smette innom butikkene. Byen er kjent for nisjebutikkene sine, og holder søndagsåpent både om sommeren og før jul. Her er klesbutikker for både dame, herre og barn, lekebutikk, skoforretninger, interiør- og gavebutikker, blomsterforretning, parfymeri, galleributikker og delikatessebutikker, i tillegg til elektronikkforhandler, kiosker, vinmonopol, optiker, bakeri og flere rekke frisør- og hudpleiesalonger.

9. Bo i historiske omgivelser

Hvor bor du, forresten? I Lillesand er det mange som ferierer i hytte eller båt, og hver sommer mangedobles innbyggertallet når øyfolket inntar holmer og skjær i den fantastiske skjærgården. Midt i sentrum ligger historiske Lillesand Hotel Norge, og bare en kort spasertur unna finner du barnefamiliens favoritt, populære Tingsaker camping.

10. Verdens høyeste

Om ikke du har besøkt verdens høyeste frittstående klatretårn, opplevelsestårnet OVER, har du noe å glede deg til. Tårnet er 47 meter høyt og har innvendige trapper hvor du kan nyte utsikten mens du går. På toppen kan du se nesten halvveis til Danmark, og teste motet på utstikkerne med glassgulv.

Vi sees i Lillesand!

Bading i Lillesand .
Photo: Heidi Løland-Andersen
Bading i Lillesand .
Photo: Heidi Løland-Andersen