10 tips:

Opplev våren i Kristiansand

Vår i Kristiansand .
Photo: Firda Neverdal
Vår i Kristiansand .
Photo: Firda Neverdal

1. Blomstring i Posebyen

Posebyen er Kristiansands eldste bydel, og her finner du vakre, hvite trehus. Om våren kan du oppleve en fantastisk blomstring i trærne, og det vil være en magisk opplevelse og vandre rundt i gatene. Ta også en tur innom bakgården Posebyhaven, som er en samling kafeer, butikker og kunstverksteder. 

2. Besøk dagsturhytta

Dagsturhytta på Auliheia i Krisitansand ligger kun en kort tur unna sentrum, og byr på fantastisk utsikt.

3. Kom tett på naturen i en tretopphytte

Like utenfor Kristiansand finner du vakre tretopphytter hvor du kan våkne opp tett på naturen. Kombinert med en badstue ligger forholdene til rette for et oppfriskende bad i idylliske omgivelser. En perfekt våraktivitet!

4. Dyreparken er åpen hele året

Dyreparken er åpen hver dag hele året, og det kan være helt magisk å gå her om våren og hilse på dyrene. Ta turen i nordisk villmark, si hei til løvene og nyt en deilig matbit på en av kafeene.

5. Opplev skjærgården

Skjærgården er fantastisk hele året, og det finnes flere muligheter for å komme seg ut på sjøen om våren. MS Bragdøya kan leies for en øyhopping i skjærgården i Kristiansand, og du kan booke egne sightseeingturer.

6. Aquarama

I Aquarama som ligger like ved Bystranda i Kristiansand, finner du deilige bassenger, vannsklier, stupebrett, surfebølge med mer. Her kan du virkelig stresse ned og bare nyte, og anlegget har også et flott nytt utendørsbasseng med utsikt mot stranda og sjøen.

Aquarama Bad

Aquarama Bad er Sørlandets største svømmeanlegg med 50x25 meters idrettsbasseng…

7. Opplev den unike Tømmerrenna i Vennesla

Like utenfor Kristiansand ligger Vennesla, og her finner du en unik turløype i en nedlagt tømmerenne. Stedet er et populært turmål, og du får oppleve flott natur mens du vandrer oppover den sjarmerende renna.

8. Test dine kunnskaper om bærekraftsmålene

På Odderøya finner du en bærekraftssti/stolpejakt, hvor du kan lære mer om bærekraftsmålene. Gøy og lærerikt for hele familien!

9. Fiskebrygga

Fiskebrygga er byens hjerte, og her finner du koselige restauranter og et fiskeutsalg som er åpnet hele året. Fra Fiskebrygga kan du også gå tur til idylliske Odderøya med utsikt over hele byen. Kilden Teater- og konserthus, Kunstsilo og Kanalbyen ligger også like ved.

10. Lei en sykkel

I Kristiansand kan du sykle store dele av året på grunn av det milde klimaet, og like i nærheten av sentrum vil du finne flotte turområder og sykle i. Pakk med deg en deilig nistepakke og nyt synet som møter deg.

Les mer om hva du kan gjøre i Kristiansand

Fiskebrygga i Kristiansand .
Photo: Victoria Nevland
Fiskebrygga i Kristiansand .
Photo: Victoria Nevland