10 kule sommeropplevelser i Kristiansand

Fiskebrygga i Kristiansand .
Photo: Victoria Nevland
Fiskebrygga i Kristiansand .
Photo: Victoria Nevland

1. Opplev skjærgården

Du kan ikke ha vært på Sørlandet uten å ha opplevd den fantastiske skjærgården, og i Kristiansand har du flere alternativer for å komme deg ut på sjøen. Badebåten M/S Bragdøya tar deg med på øyhopping i skjærgården, M/B Høllen tar deg med til fantastiske Ny-Hellesund og med M/S Øya kan du oppleve ruten gjennom blindleia til Lillesand.

2. Dyreparken

Dyreparken i Kristiansand er Norges største familieattraksjon med et komplett opplevelsestilbud for hele familien, inkludert overnatting. Dyreparken i Kristiansand er åpen hver dag hele året og er et sted for lek, latter og læring. 

3. Bystranda i Kristiansand og Aquarama

Aquarama Bad, med beliggenhet midt på Bystranda i Kristiansand, er et av Norges største innendørs badeland og spa. Aquarama er et komplett anlegg med badeland, idrettsbasseng, stupeanlegg, spa, treningssenter, idrettshall, klatrevegg og servering. Et senter for folkehelse, opplevelse, idrett og velvære.

Aquarama Bad

Aquarama Bad er Sørlandets største svømmeanlegg med 50x25 meters idrettsbasseng…

4. Spis deilig sjømat på Fiskebrygga

På Fiskebrygga er det et yrende liv på sommeren! Se fisk og skalldyr som svømmer omkring i kummer eller kjøp deg en is og kikk på båtene som tøffer gjennom Gravane-kanalen. På bryggekanten kan du sitte og mate ender og svaner, eller spise ferske reker fra fiskeutsalget til Reinhartsen. I tillegg er det flere herlige spisesteder med variert meny, enten du vil sitte ute eller inne, og jevnlig gjennom sommeren arrangeres det konserter her.

4. Odderøya

Odderøya er en perle som ligger rett ved sentrum, og herfra har du fantastisk utsikt over byen og innseilingen. Du vil også passere Odderøya museumshavn som har kafe og SUP-brett til utleie. På Odderøya vil du finne små koselige kunstgallerier og lokaler hvor det jevnlig holdes konserter.

Odderøya

Odderøya i Kristiansand er et sentrumsnært friluftsområde med turstier og mange…

5. Ravnedalen

Ravnedalen er en skjult perle rett i utkanten av sentrum, og i denne naturskjønne parken finner du Cafe Generalen som er kjent for å ha områdets beste burger.

6. Tangsafari

Tang vil aldri bli det samme etter at man har vært med på en tangsafari!

Noen har aldri brydd seg om tang, og mange har til og med synes at den har vært ekkelt. Men nå er tiden inne for å lære mer om denne fantastiske ressursen som finnes overalt rundt oss. Nå skal den få en verdi!

Kote Null

Kote Null ønsker å legge til rette for at alle skal kunne oppleve sjøen og…

7. Posebyen

Ta en rusletur i Posebyen, Kristiansands eldste bydel.

8. Tømmerrenna i Vennesla

Like utenfor Kristiansand ligger Vennesla, og her finner du en unik turløype i en nedlagt tømmerenne.

9. Opplev en festival

Kristiansand er en festivalby, og huser kjente festivaler som Palmesus, Sommerbris og Ravnedalen Live. I tillegg finnes det et variert utvalg av andre konserter og mindre festivaler.

Hva skjer i Kristiansand

Kristiansand er en livlig by som er kjent for sitt brede spekter av arrangementer som tiltrekker seg…

10. Havpadling

Opplev skjærgården utenfor Kristiansand i havkajakk!

Les mer om hva du kan gjøre i Kristiansand

Fiskebrygga i Kristiansand .
Photo: Victoria Nevland
Fiskebrygga i Kristiansand .
Photo: Victoria Nevland