Meld deg på vårt nyhetsbrev

Smaken av Grimstad

Grimstadbrus og reker .
Photo: Visit Grimstad
Grimstadbrus og reker .
Photo: Visit Grimstad

I Grimstad er mangfoldet av mat og drikke stort. Det er et godt utvalg av forskjellige spisesteder og utsalg av lokale råvarer hvis du ønsker å lage maten selv.

Lunch at Platebaren, Grimstad .
Photo: Hanne Feyling
Lunch at Platebaren, Grimstad .
Photo: Hanne Feyling

Nyt et godt måltid

Mangfoldet er rikt i både mat og drikke, så sett av tid til å nyte et godt måltid på en av byens restauranter. Vil du lage maten selv finnes det mange muligheter for å få kjøpt lokale råvarer: Hesnes Gartneri selger sesongens grønnsaker og frukt i sitt hyggelige utsalg på Hesnes, mens Brødrene Tellefsen har utsalg av grønnsaker, egg, frukt og bær ved Oddensenteret i sentrum.

Skulle det friste med fisk eller skalldyr ligger Fiskernes Salgslag i havnen med fersk og lokalfisket sjømat. De varme fiskekakene passer ypperlig sammen med en pause på brygga.

Vil du ut å spise så ligger de gode restaurantene på rekke og rad. Smag & Behag tilbyr mat i verdensklasse og er en hyggelig restaurant. Apotekergaarden er kjent for sin lune stemning og godt utvalg i drikke. I Grimstad finner du blant annet. Her finner du blant annet Nøgne Ø, Det norske brenneri, Homborsund bryggeri og Grimstad brus.

Et annet sted med koselig stemning og god mat er Café Ibsen som ligger like ved Ibsen-museet. Cafeen er tidligere kåret til Norges koseligste kafe. Det er mulig at det var her Henrik Ibsen spiste når han bodde i Grimstad fra 1843 til 1850. Like ved Ibsen-museet finner du også en av byens mange bakere: Grimstad har hele 3 bakerier og er godt kjent for "porkene" fra Bergshaven Bakeri & Konditori og de gode pølsebrødene til Morterud.

Gode mat og drikkeopplevelser i Grimstad

Apotekergaarden

Apotekergaarden er et unikt restauranthus som satser på lokal mat og vanvittig…

Café Ibsen

Café Ibsen er et sted med en helt spesiell atmosfære. Her…

Herlighed

Herlighed er en koselig og moderne café nederst i Grimstads gågate. Her…

Det nye området Syden Malecon serverer deilig streetfood gjennom hele sommeren.

Syden Malecon i Grimstad .
Photo: Kari Anne Røysland
Syden Malecon i Grimstad .
Photo: Kari Anne Røysland