Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Smaken av Grimstad

Grimstadbrus og reker .
Photo: Visit Grimstad
Grimstadbrus og reker .
Photo: Visit Grimstad

I Grimstad er mangfoldet av mat og drikke stort. Det er et godt utvalg av forskjellige spisesteder og utsalg av lokale råvarer hvis du ønsker å lage maten selv.

Lunch at Platebaren, Grimstad .
Photo: Hanne Feyling
Lunch at Platebaren, Grimstad .
Photo: Hanne Feyling

Nyt et godt måltid

Mangfoldet er rikt i både mat og drikke, så sett av tid til å nyte et godt måltid når du er i Grimstad. Vil du ut å spise så ligger de gode restaurantene på rekke og rad. Den hyggelige restauranten Smag & Behag tilbyr mat i verdensklasse og Apotekergaarden er kjent for sin lune stemning og godt utvalg i drikke.

Vil du lage maten selv finnes det mange muligheter for å få kjøpt lokale råvarer: Hesnes Gartneri selger sesongens grønnsaker og frukt i sitt hyggelige utsalg på Hesnes, mens Brødrene Tellefsen har utsalg av grønnsaker, egg, frukt og bær ved Oddensenteret i sentrum. I Grimstad finner du også bryggeriet Nøgne Ø, Det norske brenneri, Homborsund bryggeri og Grimstad brus.

Skulle det friste med fisk eller skalldyr ligger Fiskernes Salgslag i havnen med fersk og lokalfisket sjømat. De varme fiskekakene passer ypperlig sammen med en pause på brygga. Grimstad har i tillegg hele 3 bakerier og er godt kjent for "porkene" fra Bergshaven Bakeri & Konditori og de gode pølsebrødene til Morterud. 

Et annet sted med koselig stemning og god mat er Café Ibsen som ligger like ved Ibsen-museet. Cafeen er tidligere kåret til Norges koseligste kafe. Kanskje det var her Henrik Ibsen spiste når han bodde i Grimstad fra 1843 til 1850? 

Gode mat- og drikkeopplevelser i Grimstad