Meld deg på vårt nyhetsbrev

10 tips til skjærgårdsopplevelser i Grimstad

Grimstad .
Photo:
Grimstad .
Photo:

1. Båttur til Raet nasjonalpark

Raet nasjonalpark ble opprettet i 2016 for å verne et spesielt naturområde som strekker seg fra Valøyene i Grimstad via hele Arendals kyststripe til Lyngør i Tvedestrand. Nasjonalparken består av i alt 607 kvadratkilometer kystnatur og hav, og det spesielle med Raet er at 98 % av nasjonalparken ligger under vann. Bli med M/S Østerøy på guidet tur til Valøyene i Raet Nasjonalpark. Turen tar 2,5 timer med avreise fra Torskeholmen i Grimstad. Det er mulig å kjøpe is og brus om bord i båten.

2. Lei båt og utforsk skjærgården på egen hånd

I Grimstadskjærgården ligger alt til rette for å skape gode sommerminner med venner og familie. Fra sentrum kan du finne mange perler både på land- og sjøsiden. Det beste av alt er at det aller meste er tilgjengelig for alle, og mange steder er også godt tilrettelagt med toaletter og brygger for enklere adkomst. 

3. Seiltur med skonnerten Solrik

Skonnerten Solrik inviterer til seiltur i Grimstad. Solrik setter seil, og du er invitert til å være del av mannskapet. Det klargjøres alle seil, og det skrues av motoren. Det vil være begrenset med plasser til denne turen, faktisk er det bare 35 heldige som får mønstre om bord, så det er lurt og kjøpe billett allerede nå. Det gjør du her på nett eller på Grimstad Turistkontor. Avreise er kl. 11.00 fra Torskeholmen. Turen varer ca. 3 timer.

4. Slapp av på en av de deilige strendene

Grefstadviga er et familievennlig område med sandstrand og stor gressbakke Offentlig friluftsområde like øst for campingplassen på Moysand. Et familievennlig område med flott sandstrand, gressbakke og med utsikt til Valøyene og Hesnesøyene. Området er tilrettelagt med toaletter. Friluftsloven og generelle atferdsregler for offentlige friluftsområder gjelder.

5. Dra på fisketur

Grimstads skjærgård og innlandsvann byr på spennende fiske etter blant annet sjøørret, makrell, gjedde, torsk, sei og lyr. Dra på tur med engasjerte, lokalkjente guider eller lei en båt og fiskeutstyr på turistkontoret og prøv deg på egenhånd. Husk fiskekort i innlandsvann. 

6. Fyrferie på Homborsund fyr

Homborsund fyrstasjon er et kystfyr og ligger på øya Store Grønningen ved innseilingen til Homborsund utenfor Grimstad. Fyrstasjonen er et eksempel på en fler-familiestasjon, da fyrvokteren bodde sammen med familien på stedet. Bygningene ligger samlet oppe på holmen med en delvis innegjerdet gårdsplass mellom husene, og er et dominerende element i kystleden. Sundet er sommerstid meget trafikkert, og fyrstasjonen har stor opplevelsesverdi som del av miljøet der.

7. Båttur med Hagbart Waage til Arendal

Bli med på turer langs sørlandskysten! I sommer kjører båten MS Hagbart Waage turer mellom Arendal og Grimstad området fra 27. juni til og med 13. august. Båten har plass til 62 passasjerer og man kan også bestille egne charterturer. Det blir enkel servering ombord med mat og drikke.

8. Besøk Grimstad gjestehavn

Sentralt i Grimstad havn, samlet rundt den gamle Dampskipsbrygga, ligger gjestehavnen. Gjestehavnen bruker appen GoMarina hvor man kan betale havneavgift, størm og få tilgang til servicebygg, dusj, vaskemaskin og mer, enkelt i appen. I gjestehavna kan du også spille minigolf. Fra gjestehavna er det "5 minutter til alt" – butikker, restauranter, kaffebarer, kino og bibliotek. Bor du i gjestehavna og har betalt havneavgift, kan du leie sykkel til halv pris på Visit Grimstad.

9. Lei en kajakk

I Grimstad er det fire steder hvor du kan leie kajakk, slik at du kan utforske skjærgården på egenhånd.

10. Tur med badebåten Østerøy

Grimstad er kjent for sin vakre skjærgård. Den består av utallige holmer og skjær, og det meste er tilgjengelig for alle. Badebåden Østerøy tar deg med ut på en koselig rundtur i skjærgården, hvor du kan oppdage idylliske strender og plasser for bading eller fisking. Østerøy går onsdag, fredag og søndag i juli med avgang fra Torskeholmen kl. 11.00 og 15.00. Du kan bli med på hele runden, eller hoppe av på en av øyene Badebåden passerer og bli der, til den henter deg igjen på sin andre tur for dagen. Billetten inkluderer også gratis inngang på Sjøfartsmuseet. 

Les mer om hva du kan gjøre i Grimstad

Grimstad .
Photo: Peder Austrud
Grimstad .
Photo: Peder Austrud