Meld deg på vårt nyhetsbrev

10 tips:

Opplev høsten i Grimstad

Strand om høsten i Grimstad .
Photo: Elisabeth Høibo
Strand om høsten i Grimstad .
Photo: Elisabeth Høibo

1. Vandre gjennom byen og se historiske steder

I den koselige sørlandsbyen Grimstad er det flere historiske attraksjoner å få med seg, og vi anbefaler denne rundturen først slik at du kan gjøre deg kjent med byen.

2. Opplev Grimstad på to hjul

Mulighetene for sykkelturer er varierte og landskapet er vennlig å sykle i. Grimstad er et ypperlig utgangspunkt for dagsturer, bruk sykkelen for å nå våre ulike attraksjoner, her er alt lagt tilrette for en herlig sykkelferie. Grimstad er også ypperlig for basesykling, og du kan oppleve både sjø og hei fra sykkelsetet. Nasjonal sykkelrute 1, Sørlandsruta, går gjennom Grimstad.

3. Prøv fiskelykken

Grimstad har mye å by på for sportsfiskere, langs sørlandskysten er det i dag mye sjøørret, og forholdene er som skapt for den – ja, noen vil si ett eldorado for sjøørretfiskere.

4. Besøk et museum

Grimstad har flere spennende museer, og disse kan forhåndsbookes utenom sommersesongen. Gi deg selv litt kulturelt påfyll, på enten Ibsen-museet, Sjøfartsmuseet i Aust-Agder, Norsk Hagebruksmuseum, Storgaten 44 eller Dikterstuen på Nørholm

5. Raet nasjonalpark

Ved Norsk Hagebruksmuseum finner vi også Raet Velkomstsenter, her ønsker besøkende velkommen til Raet nasjonalpark og gir informasjon om hva man kan oppleve med utgangspunkt i den delen av Nasjonalparken som ligger i Grimstad kommune. Bøkeskog og jordsmonn er tema for Velkomstsenteret i Grimstad. Mye av byen og omlandet hviler på endemorenen fra siste istid, Raet, og det er naturlig å synliggjøre hva spesielt jordsmonn og klima har betydd for etablering av varmekjære lauvtrearter og dyrking av grønnsaker. 

6. Fyrferie på Homborsund fyr

Har du lyst til å overnatte i et maritimt miljø på en holme, ved et ekte fyr, alene eller sammen med andre? Homborsund fyrstasjon er et kystfyr og ligger på øya Store Grønningen ved innseilingen til Homborsund utenfor Grimstad. Fyrstasjonen er et eksempel på en fler-familiestasjon, da fyrvokteren bodde sammen med familien på stedet. Bygningene ligger samlet oppe på holmen med en delvis innegjerdet gårdsplass mellom husene, og er et dominerende element i kystleden. 

7. Besøk spennende gallerier og nisjebutikker

Grimstad er en moderne sørlandsperle med sjarm og sjel. I gågata ligger tradisjonelle, hvite sørlandshus som perler på en snor, omringet av koselige torv og smau. Her finner du flotte butikker med det siste av hva du måtte ønske innen klær og tilbehør, design, briller, smykker, interiør og møbler. De som jobber her er engasjerte, kunnskapsrike og gleder seg til å hjelpe deg. Spisestedene våre er noe av det beste Sørlandet har å by på, med et rikt utvalg av lokale råvarer.  

8. Bad året rundt på badehotellet

Velkommen til "badehotellet"! Det ligger på Fevik og er bygget i 30-talls funkisstil. Her tilbys god mat og en nydelig beliggenhet ved stranden, ca. 7 km fra Grimstad sentrum.

9. Nyt god mat og drikke

Mangfoldet er rikt i både mat og drikke, så sett av tid til å nyte et godt måltid på en av byens restauranter. Smag & Behag tilbyr mat i verdensklasse og er en hyggelig restaurant. Apotekergaarden er kjent for sin lune stemning og godt utvalg i drikke. I Grimstad finner du blant annet. Her finner du blant annet Nøgne Ø, Det norske brenneri, Homborsund bryggeri og Grimstad brus. Et annet sted med koselig stemning og god mat er Café Ibsen som ligger like ved Ibsen-museet. Cafeen er tidligere kåret til Norges koseligste kafe. Det er mulig at det var her Henrik Ibsen spiste når han bodde i Grimstad fra 1843 til 1850. Like ved Ibsen-museet finner du også en av byens mange bakere: Grimstad har hele 3 bakerier og er godt kjent for "porkene" fra Bergshaven Bakeri & Konditori og de gode pølsebrødene til Morterud.

10. Ut på tur?

Grimstad har flere flotte turområder like utenfor bykjernen. Her kan du se noen av dem.

Les mer om hva du kan gjøre i Grimstad

Grimstad .
Photo:
Grimstad .
Photo: