10 tips:

Opplev vinteren i Flekkefjord

Vinter i Flekkefjord .
Photo: Johnny Svindland
Vinter i Flekkefjord .
Photo: Johnny Svindland

1. Gatekunstvandring

Flekkefjord stråler med sin spennende gatekunst, og fargerike innslag finner du overalt i byen. Dette er en super måte å gjøre seg kjent med byen på.

2. Flekkefjord museum

Flekkefjord museum ligger midt i Hollenderbyen. Skiftende utstillinger i Sjøbuene og fast utstilling om "Tatjana", Lars Kristian Gulbrandsen utstilling.

3. Spira

Flekkefjord kultursenter Spira er Flekkefjords nye stolthet. Her vil det være noe å oppleve for alle og enhver. Du kan dra på konserter, teater, kino, biblioteke og fritidsklubben.

4. Let etter skatter i spennende nisjebutikker

Flekkefjord bugner av koselige nisjebutikker, og en rusletur i gågaten byr på mange godbiter. LilleBille er en nisje livsstilbutikk over to etasjer med noen av de beste skandinaviske interiør og dameklesmerker.

 

5. Dagsturhytta Skredderhytta i Flekkefjord

På Storehei, like ved Flekkefjord by, finner du Skredderhytta. Fra hytta kan du oppleve flott utsikt over byen med innseilingen i bakkant. Uteområdet rundt hytta er opparbeidet med benker og grill. Det er flere adkomstmuligheter, men adkomsten fra sentrum er den korteste. Perfekt for en snarttur når det skulle passe.

6. Flekkefjord Kirke

Den nåværende kirke ble påbegynt i 1831 og fullført året etter. Innvielsen fant sted i januar 1833. Kirken som er tegnet av slottsarkitekt H.F.D. Linstow, er utformet som en likesidet åttekant med kvadratisk kor i øst. Den eldste kirken som er dokumentert ble bygget rundt 1725. Kirken er en laftet tømmerkirke, med våpenhus og vesttårn. Skipet har gallerier i to etasjer.

7. Hollenderbyen

Fra 1500 til 1700-tallet bosatte et stort antall hollendere seg i Flekkefjord og livnærte seg på handel med eikeskog, gråstein og hummer. Behovet for råvarer i hjemlandet var enormt. Den dag i dag er det Flekkefjordseik og byggmasse av gråstein fra Flekkefjord som bærer deler av Amsterdam. Hollenderne har satt sitt preg på Flekkefjord og flekkefjæringen, derfor har gamlebyen i Flekkefjord fått kallenavnet Hollenderbyen.

8. Opplev den naturskjønne perlen Hidra

Vakker øy i havgapet ved Flekkefjord. Hidra er stedet hvor Sørlandet møter Vestlandet. En kanal deler øya i to. Kort fortalt; slående natur, vakkert kulturlandskap, en rekke forminner og kystkultur. Hidra har i underkant av 600 fastboende.

Øya Hidra

Hidra er stedet hvor Sørlandet møter Vestlandet. En kanal deler øya i to. Kort…

9. Flekkefjord Kino

Kinosalen med 95 seter og storsalen med 370 seter, er begge utstyrt med det suverene lydsystemet Dolby Atmos og 3D visning. Dolby Atmos vil gi deg en ekstraordinær opplevelse ved at lyden beveger seg tredimensjonalt rundt deg.

10. Flekkefjord og Oplands Turistforening

FOT har et spennende og inkluderende turtilbud for alle, uansett interesser, alder og form. Gjennom et mangfold av turer, aktivititer, stier og hytter gir Flekkefjord og Oplands Turistideg naturopplevelser for livet.

Les mer om hva du kan gjøre i Flekkefjord

Lysstolpe i Flekkefjord .
Photo: Anita Alden Frandsen
Lysstolpe i Flekkefjord .
Photo: Anita Alden Frandsen