10 tips:

Opplev våren i Flekkefjord

Vår i Flekkefjord .
Photo: Sandra Surdal
Vår i Flekkefjord .
Photo: Sandra Surdal

1. Gatekunstvandring

Flekkefjord stråler med sin spennende gatekunst, og fargerike innslag finner du overalt i byen. Dette er en super måte å gjøre seg kjent med byen på.

2. Flekkefjord museum

Flekkefjord museum ligger midt i Hollenderbyen. Skiftende utstillinger i Sjøbuene og fast utstilling om "Tatjana", Lars Kristian Gulbrandsen utstilling.

3. Nuland Besøksgård

På Nuland besøksgård får hele familien muligheten til å bli bedre kjent med dyrene, samt grille noe god mat i grillhytta, eller på en av gårdens bålpanner. Undersøk plantene som brukes i det daglige, eller smak på ett av eplene fra de gamle epletrærne fra gårdens yngre dager.

4. Flekkefjord Bobilcamp

Velkommen til Flekkefjord Bobilcamp. Norges mest populære bobilcamp?

I en kåring gjort av dinfritid.no havner Flekkefjord blant de fem beste bobilbyene i Norge!

5. Spira

Flekkefjord kultursenter Spira er Flekkefjords nye stolthet. Her vil det være noe å oppleve for alle og enhver. Du kan dra på konserter, teater, kino, biblioteke og fritidsklubben.

6. Let etter skatter i spennende nisjebutikker

Flekkefjord bugner av koselige nisjebutikker, og en rusletur i gågaten byr på mange godbiter. LilleBille er en nisje livsstilbutikk over to etasjer med noen av de beste skandinaviske interiør og dameklesmerker.

 

7. Dresinsykling på Flekkefjordbanen

Velkommen til sykling på kulturminnet Flekkefjordbanen. En unik opplevelse og aktivitet for familier, vennegjenger og grupper.

8. Opplev den naturskjønne perlen Hidra

Vakker øy i havgapet ved Flekkefjord. Hidra er stedet hvor Sørlandet møter Vestlandet. En kanal deler øya i to. Kort fortalt; slående natur, vakkert kulturlandskap, en rekke forminner og kystkultur. Hidra har i underkant av 600 fastboende.

Øya Hidra

Hidra er stedet hvor Sørlandet møter Vestlandet. En kanal deler øya i to. Kort…

9. Hollenderbyen

I Flekkefjords gamle bydel, Hollenderbyen, ligger historiske trehus langs brosteinsbelagte gater. Fra 1500-tallet til 1700-tallet bosatte mange nederlendere seg her, og handlet med eik, stein og hummer. I dag står deler av Amsterdam på eik og stein fra Flekkefjord. Byens kallenavn, Hollenderbyen, reflekterer denne nederlandske innflytelsen. Flekkefjord Museum ligger i byens eldste hus fra 1724. I nærheten står det ikoniske Grand Hotel, bygget i 1897. Hollenderbyen viser også frem gatekunst, med bidrag fra både lokale og internasjonale kunstnere hvert år.

10. Flekkefjord Kirke

Den nåværende kirke ble påbegynt i 1831 og fullført året etter. Innvielsen fant sted i januar 1833. Kirken som er tegnet av slottsarkitekt H.F.D. Linstow, er utformet som en likesidet åttekant med kvadratisk kor i øst. Den eldste kirken som er dokumentert ble bygget rundt 1725. Kirken er en laftet tømmerkirke, med våpenhus og vesttårn. Skipet har gallerier i to etasjer.

Les mer om hva du kan gjøre i Flekkefjord

Lysstolpe i Flekkefjord .
Photo: Anita Alden Frandsen
Lysstolpe i Flekkefjord .
Photo: Anita Alden Frandsen