10 tips:

Opplev sommeren i Flekkefjord

Sommer i Flekkefjord .
Photo: Sandra Surdal
Sommer i Flekkefjord .
Photo: Sandra Surdal

1. Nuland Besøksgård

På Nuland besøksgård får hele familien muligheten til å bli bedre kjent med dyrene, samt grille noe god mat i grillhytta. Undersøk plantene som brukes i det daglige, eller smak på ett av eplene fra de gamle epletrærne fra gårdens yngre dager.

2. Gatekunst i Flekkefjord

Gatekunstnere fra inn- og utland har dekorert Hollenderbyen i Flekkeford med mange flotte gatekunstverk til fryd for alle forbipasserende. Hvert år tolker nye, lokale som internasjonale, gatekunstnere historien rundt Hollenderbyen. Street art artister som Nimi, Hama Woods

3. Skinnesykling på Flekkefjordbanen

En opplevelsestur på dresinsykkel med fantastisk natur og fascinerende arkitektur på den 17 km lange Flekkefjordbanen mellom Flekkefjord og Sira. Man sykler på dresinsykler eller skinnesykler som de også blir kalt. Syklene er tandemsykler hvor to personer

4. Flekkefjord museum

Flekkefjord museum består av en gammel kjøpmannsgård i Hollenderbyen og to sjøbuer som har blitt gjenoppbygd etter brann i 1981. I tillegg eier museet Flekkefjordskøyta "Solstrand" fra 1936.

 

5. Dagsturhytta "Skredderhytta" i Flekkefjord

På Storehei, like ved Flekkefjord by, finner du Skredderhytta. Fra hytta kan du oppleve flott utsikt over byen med innseilingen i bakkant. Uteområdet rundt hytta er opparbeidet med benker og grill. Det er flere adkomstmuligheter, men adkomsten fra sentrum er den korteste. Perfekt for en snarttur når det skulle passe.

6. Opplev den naturskjønne perlen Hidra

Vakker øy i havgapet ved Flekkefjord. Hidra er stedet hvor Sørlandet møter Vestlandet. En kanal deler øya i to. Kort fortalt; slående natur, vakkert kulturlandskap, en rekke forminner og kystkultur. Hidra har i underkant av 600 fastboende.

Øya Hidra

Hidra er stedet hvor Sørlandet møter Vestlandet. En kanal deler øya i to. Kort…

7. Grønnes badestrand

Her kommer store og små for å kose seg på sandstranda, fange småkrabber eller spille volleyball.
Det er en stor gressplen hvor man kan ha piknikk.

8. Flekkefjord bobilcamp

Bobilparkeringen Flekkefjord Bobilcamp ligger i Flekkefjord sentrum, like ved både sjø og shopping. Pris er pr. døgn som betales på automat rett i nærheten. 
Bobilcampen har gode fasiliteter som gratis sanitæranlegg, tømmestasjon, strøm, vann, offentlig grill, urtebed og et fint parkanlegg ned mot fjorden.
Turen inn til Flekkefjord sentrums 100 butikker og mange serveringssteder er ikke lenger enn 3 minutter til fots og Flekkefjordbanen ligger rett i nærheten.

9. Krambua kafé

Krambua er fra 1828 og del av Flekkefjord museum. Krambua huser en koselig liten kaffe hvor du også kan kjøpe noe godt til kaffen din.

Krambua Kafé har økologisk kaffe, iskrem, sjokolade, drops og utvalgte krambuvarer som hatter, såpe, koster, garn og mye mer – en opplevelse for hele familien.

10. Hollenderbyen

I Flekkefjords gamle bydel, Hollenderbyen, ligger historiske trehus langs brosteinsbelagte gater. Fra 1500-tallet til 1700-tallet bosatte mange nederlendere seg her, og handlet med eik, stein og hummer. I dag står deler av Amsterdam på eik og stein fra Flekkefjord. Byens kallenavn, Hollenderbyen, reflekterer denne nederlandske innflytelsen. Flekkefjord Museum ligger i byens eldste hus fra 1724. I nærheten står det ikoniske Grand Hotel, bygget i 1897. Hollenderbyen viser også frem gatekunst, med bidrag fra både lokale og internasjonale kunstnere hvert år.

Les mer om hva du kan gjøre i Flekkefjord

Lysstolpe i Flekkefjord .
Photo: Anita Alden Frandsen
Lysstolpe i Flekkefjord .
Photo: Anita Alden Frandsen