10 tips:

Opplev høsten i Flekkefjord

Høst i Flekkefjord .
Photo: Sandra Surdal
Høst i Flekkefjord .
Photo: Sandra Surdal

1. Gatekunstvandring

Flekkefjord stråler med sin spennende gatekunst, og fargerike innslag finner du overalt i byen. Dette er en super måte å gjøre seg kjent med byen på.

2. Flekkefjord museum

Flekkefjord museum ligger midt i Hollenderbyen. Skiftende utstillinger i Sjøbuene og fast utstilling om "Tatjana", Lars Kristian Gulbrandsen utstilling.

3. Spira

Flekkefjord kultursenter Spira er Flekkefjords nye stolthet. Her vil det være noe å oppleve for alle og enhver. Du kan dra på konserter, teater, kino, biblioteke og fritidsklubben.

4. Let etter skatter i spennende nisjebutikker

Flekkefjord bugner av koselige nisjebutikker, og en rusletur i gågaten byr på mange godbiter. LilleBille er en nisje livsstilbutikk over to etasjer med noen av de beste skandinaviske interiør og dameklesmerker.

 

5. Dagsturhytta Skredderhytta i Flekkefjord

På Storehei, like ved Flekkefjord by, finner du Skredderhytta. Fra hytta kan du oppleve flott utsikt over byen med innseilingen i bakkant. Uteområdet rundt hytta er opparbeidet med benker og grill. Det er flere adkomstmuligheter, men adkomsten fra sentrum er den korteste. Perfekt for en snarttur når det skulle passe.

6. Flekkefjordbanen

En opplevelsestur på dresinsykkel med fantastisk natur og fascinerende arkitektur på den 17 km lange Flekkefjordbanen mellom Flekkefjord og Sira.

Man sykler på dresinsykler eller skinnesykler som de også blir kalt. Syklene er tandemsykler hvor to personer sykler og en voksen eller to barn kan sitte på. Hjelm er påbudt, og det er også lurt å ta med seg en kraftig lommelykt.

7. Hollenderbyen

I den gamle bydelen Hollenderbyen i Flekkefjord ligger små og litt større trehus tett i tett i trange brosteinsgater. 

Fra 1500 til 1700-tallet bosatte et stort antall hollendere seg i Flekkefjord og livnærte seg på handel med eikeskog, gråstein og hummer. Behovet for råvarer i hjemlandet var enormt. Den dag i dag er det Flekkefjordseik og byggmasse av gråstein fra Flekkefjord som bærer deler av Amsterdam. Hollenderne har satt sitt preg på Flekkefjord og flekkefjæringen, derfor har gamlebyen i Flekkefjord fått kallenavnet Hollenderbyen.

8. Opplev den naturskjønne perlen Hidra

Vakker øy i havgapet ved Flekkefjord. Hidra er stedet hvor Sørlandet møter Vestlandet. En kanal deler øya i to. Kort fortalt; slående natur, vakkert kulturlandskap, en rekke forminner og kystkultur. Hidra har i underkant av 600 fastboende.

Øya Hidra

Hidra er stedet hvor Sørlandet møter Vestlandet. En kanal deler øya i to. Kort…

9. Flekkefjord Bobilcamp

Velkommen til Flekkefjord Bobilcamp. Norges mest populære bobilcamp?

I en kåring gjort av dinfritid.no havner Flekkefjord blant de fem beste bobilbyene i Norge!

10. Nuland Besøksgård

På Nuland besøksgård får hele familien muligheten til å bli bedre kjent med dyrene, samt grille noe god mat i grillhytta. Undersøk plantene som brukes i det daglige, eller smak på ett av eplene fra de gamle epletrærne fra gårdens yngre dager.

Les mer om hva du kan gjøre i Flekkefjord

Lysstolpe i Flekkefjord .
Photo: Anita Alden Frandsen
Lysstolpe i Flekkefjord .
Photo: Anita Alden Frandsen