Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Camping i Arendal

Vil du ta med kjæresten eller hele familien på camping i sommer?
Cocoon tent at Canvas Hove in Raet National Park, Arendal, Southern Norway
Glamping at Canvas Hove.
Photo: Canvas Hove
I Arendal finnes tre helt ulike og unike steder å campe. Alle ligger ved vannet og med strender i umiddelbar nærhet. Bo i campinghytte, telt eller bobil eller prøv glamping hos Canvas Hove i Raet nasjonalpark.

Tradisjonell camping på Nidelv Camping

Liker du tradisjonell campingferie i enkel campinghytte, telt eller bobil er Nidelv Camping noe for deg.

Plassen ligger fint til rett ved Nidelva på Hisøya i Arendal, ca 5 km utenfor sentrum. Vil du la bilen stå, finnes det bussforbindelse til byen rett i nærheten.

Men egentlig er man ganske selvforsynt på Nidelv Camping. Her ligger nemlig en av Arendals mest populære sommerrestauranter, Nidelv Brygge Restaurant. Her ankommer mange av gjestene i båt og spiser deilig mat og hygger seg på brygga i solen mens de ser på de mange båtene som passerer forbi.

Telte i det fri på øya Merdø

Vil man slå opp sitt telt utenfor campingplassene, er det fullt ut mulig så lenge man overholder Friluftsloven. I friluftslovens §9 heter det at man i utmark kan slå opp telt minimum 150 meter fra bebodd hus eller hytte, og oppholde seg der inntil 2 døgn. Dersom man ønsker å telte på samme sted lenger, må man få samtykke fra grunneier.

På Gravane på Merdø er det populært å slå opp teltet. Herfra har man en fantastisk utsikt til Arendals to fyrtårn, Store og Lille Torungen sør for øya. Om sommeren nås den bilfrie øya Merdø med ferge fra Pollen i Arendal sentrum hver hel og halv time på dagtid.

Telting på Merdø
Telting på Merdø.
Photo: Espen Bierud

Telt på Merdø

På Merdø finner du i tillegg til noen av regionens fineste strender (sandstrender, rullesteinstrender og svalberg) også Merdø Kro hvor en kan innta et enklere måltid og noe godt å drikke på terrassen eller innendørs, skulle været tilsi det. Merdø Kro fått utvidet skjenkearealet sitt til også å gjelde jordet bak museet slik at folk skal få nok plass mellom seg.

På onsdager og lørdager kan man bli med på en guidet øyvandring etter måltidet og høre mer om den sagnomsuste øyperlen. Her levde de av fiske og losvirksomhet. Losene hadde en viktig men også veldig farlig jobb å gjøre for å lose store seilskip trygt inn til nordsiden av øya vekk fra stormene.

Glamping på Canvas Hove

Eller hva med glamping på vakre Hove på Tromøya? Det nyeste tilskuddet innen camping er Canvas Hove som tilbyr overnatting i yurter, båttelt og cocoon-telt. Disse er for de litt mer kresne camperne som vil ha litt mer komfort og noe utenom det vanlige. Canvas Hove tilbyr også vanlige campinghytter. Se hvordan en yurt, en cocoon eller båttelt ser ut.


Hos Canvas Hove kan man gjøre mange spennende friluftsaktiviteter som passer for hele familien. De har utleie av sykkel, kano med glassbunn og SUP. Det er også restaurant og kiosk der. Alt ligger i Raet nasjonalpark med "trollskog", rullestein- og sandstrender. Se en oversikt over aktiviteter her:

Glamping på Arendal Herregaard SPA & Resort

Arendal Herregaard SPA & Resort tilbyr utleie av glamorøse glamping telt på Tromøy midt i Raet nasjonalpark. Teltene rommer 6 m i diameter, ferdig satt opp og innredet for å gi gjestene en unik og annerledes opplevelse.

Camping i Arendal

Camping i Arendal

Les om bobilparkering i Arendal

Flere opplevelser i Arendal