Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Arendal TVEDESTRAND

Solberg gruve ved Næs Jernverksmuseum

  • Korsenveien 49, Tvedestrand
  • +47 37160500
  •  /  km From You
Overview

Solberg gruve var Nes Verks «hjemmegruve» som leverte jernmalm til verkets masovn. I dag kan du besøke gruva og selv lete etter jernmalm, gå i de trange, fyrsatte gangene med lommelykt og høre historien om tiden da gruva var i drift og om gruvearbeidernes liv på 1700- og 1800-tallet.

Solberg gruve ble drevet av fyrsetting og kruttsprenging. Jernmalmen som ble tatt ut av gruva er magnetitt, og flere steder i gruva er det mulig å sette en magnet rett på veggen! På turen inn i dypet vil du bl.a. lære om stoller og strosser og om 180 meter dype sjakter.

Alle som skal inn i gruva går i følge med en omviser. Du får låne hjelm, lommelykt og magnet. Gruva er godt sikret og tilrettelagt med gulv og rekkverk over dypene, og med gangbaner innover i fjellet slik at det også er mulig å oppleve gruva for deg som er rullestolbruker.

Gruva ligger ca. 3 km fra Næs Jernverksmuseum og veien dit er skiltet fra Fiansvingen i Holt. Kommer du på E18, tar du av ved avkjøring nr. 67, Grenstøl, mot Åmli (415). Veien til gruva er skiltet fra Fiane i Holt. Rett bak den gamle bensinstasjonen, mot venstre, er veien skiltet videre til gruva. Gode parkeringsmuligheter. WC.

Solberg gruve er åpen for omvisninger hver søndag fra kl. 11.00 - 16.00 fra 21. juni og ut august 2020. Gruppeomvisninger i Solberg gruve kan også bestilles på njm@jernverksmueet.no eller på tlf. 371 60500.

En omvisning i Solberg gruve passer både for voksne og barn.


  • Last Updated:
  • Source: Arendal Turistkontor

Opening hours

21. juni 2020 – 30. aug. 2020
sø. 11:00–16:00
See All
  • lørdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages