Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder TVEDESTRAND

Næs Jernverksmuseum

  • Jacob Aalls vei 10, Tvedestrand
  • +47 37160500
  •  /  km From You
Overview
Details

Nes Verk i Tvedestrand kommune er et av de eldste industristedene i Norge, og Næs Jernverk har røtter tilbake til 1665. I dag er jernverket museum og det eneste stedet i landet hvor alle bygningene fra et tradisjonelt jernverk er bevart.

Hos Næs Jernverksmuseum får du en unik mulighet til å oppleve hvordan et jernverk var organisert, hvordan folk levde og arbeidet på verkene, og hvordan jern og stål ble framstilt i gamle dager.

Næs Jernverksmuseum ligger bare en kort avstikker fra E18 i et godt bevart kulturlandskap langs Storelva. Etter en kort introduksjonsfilm tar vi deg med rundt på verksområdet og i produksjonsbygningene. Vi demonstrerer bl.a. den gjenoppbygde blåsemaskinen.

Museet har en ovnsutstilling og en historisk utstilling med modeller og bilder fra livet på jernverket. Du kan også treffe Benjamin og Monica i smia. Omvisningene våre er barnevennlige, og vi har egen lekeplass for de yngste og aktivitetstilbud for barn. I Storelva er det fine badeplasser om sommeren både i den romantiske parken Lunden og ved Hammerdammen.

Omvisinger fra 15. mai med koronatiltak:
Omvisninger hver dag kl. 10.00, 12.00 og 14.00.
NB! Omvisningene må bestilles på forhånd på telefon 96 01 33 84.
Ring dem eller send melding om antall personer, dato og tidspunkt for når dere vil komme.

Museet er åpent hver dag fra 15. mai og ut august og hver søndag i september.
De tar gjerne imot bestillinger fra grupper.

I tillegg til vanlige omvisninger, har jernverksmuseet mange arrangementer og aktiviteter i sesongen, som familiesøndager, smed- og håndverksdager, seminarer og gruveturer.

Næs Jernverksmuseum har status som nasjonalt prioritert teknisk-industrielt kulturminne og er tildelt det det europeiske kulturminneskiltet.

Modelljernbane
Styrkar Braathen er en av landets mest erfarne modelljernbanebyggere. Sammen med Spor 1 Team Norway viser han sitt unike Spor 1-anlegg på disse søndagene sommeren 2020: 28. juni, 26. juli og 9. august, kl. 11.00-16.00.

Solberg gruve
Solberg gruve kan du besøke hver søndag i sommersesongen fra 21. juni t.o.m. 31 august (2020). Den gamle jerngruva ligger 3 km fra jernverksmuseet og er merket med skilt fra Fiansvingen i Holt mot Åmli (415). Gruva var i drift i 150 år og nedlagt i ca. 1870. Gruva leverte jernmalm av god kvalitet til masovnen på Næs og er ca. 180 meter dyp. Her kan du bli kjent med gruvedriften, gå i de trange gruvegangene med lommelykt og lete etter jernmalm med magnet.

Tvedestrand bymuseum
Jernverksmuseet har også ansvar for Forvaltergården/Tvedestrand bymuseum i Tvedestrand sentrum. Forvaltergården er åpen fra 20. juni t.o.m. 16. august (2020) fra kl. 12.00-16.00. 

Besøk museet via mobilen
Nå kan du også besøke Næs Jernverksmuseum via mobilen og bli kjent med jernproduksjon på en ny måte: Last ned appen "Useeum" i Apple Store eller Play Butikkog gå på virtuelt museumsbesøk! Les mer.


  • Last Updated:
  • Source: Arendal Turistkontor

Planlegg reisen

Reiseinformasjon
  • Parkering

Opening hours

6. sep. 2020 – 27. sep. 2020
sø. 11:00–16:00
See All
  • mandag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages