Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Arendal TVEDESTRAND

Konsert i Solberg gruve med folkemusikkduoen Olaf Moen og Robert Løkketangen

  • Korsenveien 49, Tvedestrand
  • +47 37160500
  •  /  km From You
Overview

Velkommen til konsert i Solberg gruve med folkemusikkduoen Olaf Moen og Robert Løkketangen

Det er en helt unik og spesiell konsertarena, og i år har vi invitert Olaf Moen og Robert Løkketangen hit. De kom i fjor høst med plata “Om alt som henda har” med folkesanger fra kommunene øst i Agder. Her er mange arbeidersanger og tekster knyttet opp mot kullbrenning og verksdrift, og de har med en middelalderballade skrevet ned etter en arbeider på Næs Jernverk.

Under konserten byr de også på stev, drikkeviser, viser med kjente tekstforfattere og nyere viser med revypreg. Robert Løkketangen spiller gitar og langeleik og Olaf Moen synger.

Musikerne tar publikum med og inviterer til allsang på refreng, og mellom sangene vil de fortelle historier og sette sangene inn i en kontekst. Tekstene forteller både om historien vår her øst i Agder, men og mye om identiteten vår.

Moen og Løkketangen har sterkt tilknytning til regionen, og er fra hhv. Akland og Søndeled.

Vi har kun 50 billetter å selge til konserten, så hiv deg rundt og meld deg på til
Næs Jernverksmuseum på tlf: 96 01 33 84.
Vi selger også billetter på jernverksmuseet og i Forvaltergården/Tvedestrand museum i Tvedestrand sentrum.
Merk at vi kun har ståplasser.
Du kan betale med Vipps til nr. 103786, Stiftelsen Næs Jernverksmuseum. Merk Vipps-betalingen med antall personer betalingen gjelder for og som kan stå sammen. Husk å ringe først!

Billetten koster kr. 250,-.

Solberg gruve ble drevet av fyrsetting og kruttsprenging. Jernmalmen som ble tatt ut av gruva er magnetitt, og flere steder i gruva er det mulig å sette en magnet rett på veggen! På turen inn i dypet vil du bl.a. lære om stoller og strosser og om 180 meter dype sjakter.

Alle som skal inn i gruva går i følge med en omviser. Du får låne hjelm, lommelykt og magnet. Gruva er godt sikret og tilrettelagt med gulv og rekkverk over dypene, og med gangbaner innover i fjellet slik at det også er mulig å oppleve gruva for deg som er rullestolbruker.

Gruva ligger ca. 3 km fra Næs Jernverksmuseum og veien dit er skiltet fra Fiansvingen i Holt. Kommer du på E18, tar du av ved avkjøring nr. 67, Grenstøl, mot Åmli (415). Veien til gruva er skiltet fra Fiane i Holt. Rett bak den gamle bensinstasjonen, mot venstre, er veien skiltet videre til gruva. Gode parkeringsmuligheter. WC.

Solberg gruve er åpen for omvisninger hver søndag fra kl. 11.00 - 16.00 fra 21. juni og ut august 2020. Gruppeomvisninger i Solberg gruve kan også bestilles på njm@jernverksmueet.no eller på tlf. 371 60500.

En omvisning i Solberg gruve passer både for voksne og barn. 


  • Last Updated:
  • Source: Arendal Turistkontor

Opening hours

23. juli 2020 – 23. juli 2020
to. 19:00–20:00
See All
  • torsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages