Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder ARENDAL

Kløckers Hus - Arendal Bymuseum

  • Nedre Tyholmsvei 14, Arendal
  • +47 37025925
  •  /  km From You
Overview

Kløckers Hus holder stengt fra 15.oktober grunnet høye strømpriser! Ved Pollen, midt i Arendal ligger Kløckers Hus, en perle i trehusmiljøet på Tyholmen.

Ved Pollen i Arendal, midt i det enestående trehusmiljøet på Tyholmen, ligger Kløckers Hus - Arendal Bymuseum. Huset var en privatbolig, med deler som ble bygget over tre forskjellige århundrer. Da Toldinspektør Johannes Nicolai von Kløcker bygget sin bolig her i 1826, valgte han å innlemme bygget fra 16- og tidlig 1700-tallet som allerede sto på tomten i sitt nye hjem. Huset var så i familiens eie fram til det ble kjøpt av en privat stiftelse og omgjort til museum i 1982. 

Hvert rom i det innholdsrike borgerhjemmet bringer deg tilbake til en annen æra av Arendals historie, fullt møblert og dekorert med gjenstander fra så langt tilbake som 1700-tallet. 

Som en ekstra godbit huser vi også verdens største flaskeskutesamling, med godt over 600 flasker laget av flaskeskutebygger Kjell Birkeland. 

Nede i vår Krambod har vi et stort utvalg av lokalhistorie-bøker for salg, og vi har alltid noe drops og søtsaker på disken for den kjeskne og nostalgiske.

Museet ser seg nødt til å holde stengt fra og med 15. oktober 2022 grunnet høye strømpriser.
Følg ellers med på museets Facebookside for å få med deg når de åpner igjen neste år.

 


  • Last Updated:
  • Source: Arendal Turistkontor

Price

Description Price*
Pris 40,00 Pr. person
* Price from
  • onsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages