Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder ARENDAL

Fyrferie på Store Torungen

  • Langbrygga 21, Arendal
  • +47 37023214
  •  /  km From You
Overview
Details

Overnatting på Store Torungen fyr. Aust-Agder Turistforening driver utleie av fyrvokterboligen og annekset på Store Torungen fyr utenfor Arendal.

Overnatting på fyret Store Torungen utenfor Arendal. Aust-Agder Turistforening driver utleie av fyrvokterboligen og annekset på Store Torungen fyr.

Fyrvokterboligen
Fyrvokterboligen på Torungen fyr består av tre soverom med i alt 12 sengeplasser. Terne har 5 senger, Tjeld har 4 senger og Måke har 3 senger.

Du kan leie et eller flere av rommene i Fyrvokterboligen eller hele Store Torungen. Ønsker du å leie enkeltseng, krysser du av ønsket plassering under bookingen. Ved leie av hele hytta gis det redusert pris.

Annekset
Annekset på Torungen fyr består av tre soverom med i alt 14 sengeplasser. Ærefugl og Skarv har 5 senger hver og Grågås har 4 senger. 

Du kan leie et eller flere av rommenei Annekset eller hele Store Torungen. Begge drives som vanlige, ubetjente turisthytter i DNT systemet. Medlemmer i Turistforeningen og Torungens Venner får rabatt på leie av sengeplasser. NB drikkevann må medbringes.

Naustet
Naustet kan leies for dags- og kvelds-arrangementer med bordkapasitet til ca 50 personer. Det er tilgang på strøm og stor kullgrill.

Her er en liten fyrhistorisk utstilling, i tillegg til en fantastisk utsikt over innseilingen til byen!

Du er velkommen til å fortøye i havna på dagtid. Vennligst ikke beslaglegg reservert plass. Vær og vind kan skifte raskt og all fortøying skjer på eget ansvar! Fortøying over natten frarådes. Molo og bryggeanlegg med benker og bord er åpent for alle besøkende. På grunn av værforholdene må det vises aktsomhet med alkoholbruk.

Deler av øya er naturreservat med ferdselsforbud i fuglenes hekketid, 15 april til 15 juli. Området er skiltet. Vennligst respekter ferdselsforbudet! Ta vare på naturen. La blomstene stå så alle får glede av dem! Gode fiskemuligheter.

Lille Torungen
Lille Torungen er åpen hele året. Stedet leies ikke ut for overnatting, men er utmerket for hyggelige dager og kvelder øverst oppe i fyrtårnet. Her er det sitteplass med bord for 10-12 personer. Hytta disponeres fra kl 10 til kl 23.

Transport til Torungen
Det er inngått en ny avtale om transport til og fra Torungene.

Transport bestilles hos Knut Mørland på tlf 909 45 725 eller e-post knut@torungenfyr.no. 
Fastpris (fra 2018): 800 kr (tur/retur), Tur/retur fra Havsøy Brygge: 225 kr/pers, Tur/retur fra Pollen i Arendal sentrum: 300 kr/ pers.

For større grupper anbefales charterbåten M/S Pællern med plass til inntill 38 passasjerer. Båten drives av Olaf Knudsen & Co - tlf.nr. 370 85 609.

OBS! Alle hyttene våre disponeres av leietakere fra kl 1600 til kl 1400 neste dag. Unntaket er Lille Torungen der det ikke er overnatting og som kan disponeres fra kl 10-23.


  • Last Updated:
  • Source: Arendal Turistkontor

Generelt

Årstid
  • Hele året
  • mandag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages