Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder TVEDESTRAND

Furøya i Tvedestrand

  •  /  km From You
Overview
Details

Furøya er en flott øy i Tvedestrandsfjorden, tilgjengelig med ferge og egen båt. Kystkulturuka holder konsert på øya hvert år.

Furøya er en flott øy i Tvedestrandsfjorden, tilgjengelig med ferge og egen båt. Kystkulturuka holder konsert på øya hvert år.

Velkommen til Furøya - Tvedestrands mest attraktive friområde!

Opplevelser og deilig mat
Legg til med båt, gå i land og opplev Tvedestrands best tilrettelagte og mest attraktive friområde. Nyt naturen, været eller la deg friste av restaurantens meny.

På Furøya finner du store friområder, benker og toaletter, vakre hager og hus fra 1700-tallet. Adkomst med båt. Gode gjestebrygger. I det idylliske historiske hovedhuset på Furøya finner du Furøya restaurant. Det er Vertshuset som driver sommerrestauranten og den åpner lørdag 25 mai.

Kystkulturuka holder konsert på øya hvert sommer, og gir deg magiske opplevelser. Konsertene benytter en friluftsscene midt i det spennende hageanlegget like ved de gamle bygningene.

Overnatting
Furøya har mange båt- og teltplasser rundt hele øya.  Her kan du også leie et hyggelig sommerhus – midt mellom vakre, gamle bygninger.

Forpakterboligen er innredet som turisthytte og leies normalt ut fra påske og ut september. Booking gjør du her: oslofjorden.org.

Hvordan kommer du dit?
Furøya ligger i Tvedestrandsfjorden, like sør-sørvest for Sagesund og Grønland. Båtfolk kan til ved et av de mange ankerplassene eller ved noen av strendene. Har du ikke båt kan du låne Furøyabåten fra Sagesund Marina - eller ta taxibåt fra Tvedestrand sentrum.

Furøya er eid av Staten, og Tvedestrand kommune tar seg av skjøtsel av øya/øyene utenfor gjerdene. Furøya IKS kjøpte bygningene, hageanlegget og omliggende areal av Riksantikvaren, som var eier fra 1993 til 2014. Hele Furøya og Hestøya med samtlige bygninger ble i 2002 fredet med hjemmel i lov om kulturminner, §§ 15 og 19.

Se øyas egen nettside for mer praktisk informasjon www.furoya.no.


  • Last Updated:
  • Source: Arendal Turistkontor

Utendørsaktiviteter

Aktiviteter
  • Strand
  • onsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages