Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder ARENDAL

Eydehavn Museet

  • Nesgata 11, Arendal
  • +47 37030800
  •  /  km From You
Overview

Eydehavn Museet ligger i Nesbyen på Eydehavn og er et industri- og arbeidermuseum. Museets utstillinger rommer mange spennende temaer knyttet til stedet.

Eydehavn Museet er et industri- og arbeidermuseum på Eydehavn i Arendal kommune.

Museets utstillinger rommer mange temaer knyttet til industristedet og samfunnet her. De to hjørnesteinsbedriftene Arendal Smelteverk og Nitriden har en sentral plass. Museet har også en arbeiderleilighet fra 1920-årene. Utstillingen «Marens minner» viser hverdagsliv og feiring av høytider på gården Helle ved Neskilen fra tiden rundt 1900. Historien blir fortalt gjennom tekster, bilder og gjenstander. De øvrige lokalene inneholder Sam Eyde-rommet som benyttes til møterom, fagbevegelsens rom med bl.a. fagforeningsfaner.

Nesbyen på Eydehavn er i dag et antikvarisk spesialområde, og museet ligger i en av de 12 murgårdene som ble oppført som arbeider- og funksjonærboliger da Det Norske Nitridaktieselskap (Nitriden) etablerte seg her i 1913.

Døgnåpen utendørs utstilling
Hvis du vil være i aktivitet, har vi en utendørs utstilling plassert i Eydehavns gater. Utstillingen er basert på gatenavn med personnavn. I løpet av 3 km får du et innblikk i Eydehavns historie gjennom disse personene.

Kart til rundturen på Eydehavn ligger i en grønn postkasse på utsiden av museet. (Kartet er i format litt større enn et CD-cover.) Utenfor museet er det også et stort kart som viser hvor løypa går. Det er viktig at folk kan gå turen akkurat når det passer dem selv. De er ikke avhengige av at museet er åpent. Løypa har 13 plakater.

På Eydehavn er det mange gater som er oppkalt etter personer. Det er litt uvanlig i dag. Derfor ville vi finne ut av hvem som skjulte seg bak navnene. Mange kjenner ikke personene bak gatenavnene lenger. Informasjonsplakatene inneholder derfor tekst og bilde om den enkelte person og et tema knyttet til denne personen. Du finner mer om utstillingen/rundturen her.

Åpningstider i sommersesongen:
Onsdag-søndag kl 12.00-16.00.
Stengt mandag og tirsdag.
Ellers etter avtale.

Salg av bøker og hefter.

Veibeskrivelse:
Riksvei 410 mot Eydehavn. Ta Nesveien mot Eydehavn, parkering på Torvet foran Coop extra. Buss: Linje 1 fra Arendal mot Eydehavn.


  • Last Updated:
  • Source: Arendal Turistkontor

Price

Description Price*
Voksen 40,00 Entre
Barn 0,00 Entre
* Price from
  • onsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages