Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder ÅMLI

Elvarheim Museum

  • Åmli Kommune, Gata 5, Åmli
  • +47 37185264
  •  /  km From You
Overview

Museet forteller om Åmlis kultur- og naturhistorie. Her finnes en samling av utstoppede dyr, fangstredskaper og kniver. Lær om bjørn og bever. Og se flotte feler og folkedrakter.

Elvarheim museum ligger ved den gamle steinbrua i Åmli sentrum, i det vakre samfunnshuset fra 1925, ved turstien opp til Trogfjell og nær badeplass. Museet har fokus på livet i og med naturen, og er bygd opp rundt fangstmannen Aslak Harstveits samling av utstoppede dyr, fangstredskaper og over 200 kniver. Du finner også et bjørnerom der du kan lære om bjørnejakt for hundre år siden, og i utstillingen "det vesle folket" møter du beveren både over og under vann. Her kan du krype inn i montrene, klappe dyrene, lukte på bevergjel, se film om bever og lære om hvorfor beveren nesten ble utryddet og hvordan den kom tilbake.

Du kan også se den flotte utstilling heter «Mangfald og Mote» og handler om folkedrakter i Åmli fra 1700-1800-tallet, utgangspunktet for dagens Åmlibunad.

Du kan også se felemakerverkstedet til Sveinung Gjøvland og de berømte Gjøvlandsfelene.

Her er også en utstilling om bærplukking, fra den gang det ble sendt store mengder blåbær fra Agder til England og det ble satt opp egne bærtog fra Arendal til Åmli. Aktiviteteter og konkurranser for barn.

Utenfor museet starter Trogfjellstigen, en flott turløype opp til toppen av Trogfjell. Her er det også en kultursti med kviss.

Museet er åpent fra siste helg i juni til midten av august mellom kl. 11 og 16 tirsdag til søndag, og søndagsåpent i september. Besøk utenom åpningstid etter avtale med kulturavdelingen i Åmli kommune på tlf 37 18 52 64. 


  • Last Updated:
  • Source: Arendal Turistkontor

Price

Description Price*
Voksen 50,00 Entre
Barn Gratis
Grupper Omvisning i åpningstiden 200,00 Guiding
Grupper Omvisning utenom åpningstd 500,00 Guiding
* Price from
  • søndag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages