Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder ARENDAL

Besøkssenter Raet nasjonalpark i Arendal

  • Kystveien 2, Arendal
  • +47 37006767
  •  /  km From You
Overview

På Vitensenteret Sørlandet i Arendal finner man Besøkssenteret for Raet nasjonalpark.

På Besøkssenter Raet nasjonalpark i Arendal kan du få informasjon om Raet og andre nasjonalparker og verneområder. Senteret har en spennende utstilling som de ønsker skal motivere til bruk av nasjonalparken.

I tillegg til kart og infobrosjyrer, kan du se film om hva du kan oppleve og lære mer om artene som lever over og under vann i Raet. Selve besøkssenteret har gratis inngang.

Vil du oppleve mer, kan du utforske den interaktive utstillingen om Raet nasjonalpark inne i senteret. Her finner du et stort akvarium, og du kan teste om du kan sykle like fort som en tunfisk! Inngangsbillett til senteret krever billett.

Vitensenteret Sørlandet har bygget opp en egen utstilling med tema fra marinbiologi, geologi og historie. Utstillingen er interaktiv, slik at barn og voksne kan lære gjennom å gjøre selv. Her kan du lære om artene som lever i Raet og oppleve hvordan landskapet har endret seg fra istiden til i dag, og ikke minst – hvor viktig det er å verne om dette området.

Sjekk åpningstider

Av hensyn til smittevern har vi begrenset antall plasser, og anbefaler alle våre besøkende til å kjøpe inngangsbillett på vitensor.no/billetter.

Fakta om Raet nasjonalpark
607 km2
Vernet i 2016
Sørlandets nasjonalpark
98% hav og sjøbunn
Rikt fugle- og planteliv 

Raet nasjonalpark har fått navn etter et geologisk fenomen. Raet er endemorenen – israndsavsetningen – som ble liggende igjen da den store skandinaviske breen trakk seg tilbake for 11-12 000 år siden. I nasjonalparken er sporene etter siste istid tydelig å se langs strender og i skjærgården. Her kan du finne lange rullesteinstrender, svaberg med jettegryter og skuringsstriper.

Raet nasjonalpark er en marin nasjonalpark hvor naturverdiene i skjærgården, langs strendene og i havet har fått spesielt vern. Hele 98% av nasjonalparken er under vann. Det marine vernet omfatter også sjøfuglene og deres hekkeplasser, samt kystlandskapets flora og fauna.

Raet nasjonalpark er som et kakestykke av skandinavisk kvartærgeologi og presenterer den karakteristiske norske Skagerrakkysten i et nøtteskall. I Raet nasjonalpark kan du oppleve naturmangfold i kystskogene, langs strendene, under havoverflaten og i lufta.


  • Last Updated:
  • Source: Arendal Turistkontor
  • lørdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages