Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder ARENDAL

Aust-Agder Turistforening

  • Langbrygga 21, Arendal
  • +47 37023214
  •  /  km From You
Overview

På merkede løyper man kan vandre sammenhengende fra Dølemo i Åmli til Bjåen i Bykle. Her finner man vilt og vakkert høyfjell i nord, et midt- og sørparti med en blanding av skogkledde og nakne heier opp i 1000-1100 meters høyde, og de lavere og litt frodigere heiene.

Aust-Agder Turistforening (AAT) har sitt løype- og hyttenett i Austheiene. AAT har ca. 3900 medlemmer, 12 hytter, og merkede løyper man kan følge sammenhengende fra Dølemo i Åmli til Bjåen i Bykle. I dette fjellområdet er det et variert terreng: Vilt og vakkert høyfjell i nord, et midt- og sørparti med en blanding av skogkledde og nakne heier opp i 1000-1100 meters høyde, og de lavere og litt frodigere heiene.

De senere år har Aust-Agder turistforening satset mer på hytter ved kysten. Disse kaller vi for kystledhytter. I Aust-Agder driver vi Store og Lille Torungen Fyrstasjon som turisthytte sammen med Torungens Venner. Fra 2011 har Betjentboligen på Lyngør fyr vært turistforeningshytte og fra 2015 også Forpakterboligen på Furøya i Tvedestrandsfjorden.

Foruten et aktivt arbeid med alle hytter og løypenettet, har AAT en rekke faste aktiviteter i forskjellige turlag og turgrupper.

Velkommen inn på kontoret på Langbryggen!


  • Last Updated:
  • Source: Arendal Turistkontor
  • fredag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages