Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Arendal ARENDAL

Arendal kirkegård

  • +47 37013580
  •  /  km From You
Overview

Byens kirkegård ble innviet i 1814 og regnes av mange som en av de mest særpregede og kulturhistorisk interessante i landet.

Av mange regnes Arendal kirkegård som en av de mest særpregede og kulturhistorisk interessante i landet. Den er unik i nasjonal sammenheng og er en av Arendal bys stoltheter.

Kirkegården ble innviet i 1814, og det var den danske kunstgartneren HC Pries som fikk oppdraget med å tegne den første delen av kirkegården. Det meste av denne opprinnelige kirkegården er i dag parkområde med adkomst til kapellet og nyere deler av anlegget.

Det er et betydelig antall oppbygde familiegravsteder i naturstein på kirkegården, noe som skiller den fra resten av landet. De er delvis bygget inn mot naturlige fjellformasjoner. De til dels utsøkte steinarbeidene er tatt godt vare på frem til vår tid, og det opprinnelige terrenget er også bevart.

Mange gravsteder er innhegnet av vakre smi- og støpejernsgjerder, og tekster på gravminner belyser mange interessante aspekter ved kirkegårdens liv og historie.

Kirkegården har også en rik vegetasjon, både innenfor selve kirkegården og områdene som omkranser gravarealene. Her finnes velvoksne grantrær, furu, eik, bjørk, ask osv. På forsommeren blomstrer rhododendron på mange av de større familiegravstedene. I terrenget rundt selve kirkegården går det stier som er mye brukt av turgåere.

Det står et kapell med krematorium fra 1973 på kirkegården, men det ble bygget kapell allerede i år 1900. Ved siden av kapellet står klokken - som ble brukt første gang i 1906.

Det er anlagt en minnelund til minne om sjøfolk som er blitt borte på sjøen, og det finnes også en krigskirkegård og en bauta til minne om falne britiske og australske flygere som kjempet for Norges frihet under andre verdenskrig.


  • Last Updated:
  • Source: Arendal Turistkontor
  • torsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages