Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Festivaleventyret Canal Street

Canal Street festivalen i Arendal feirer 25 års jubileum i 2021.
Canal Street Arendal Pollenkonserten 2019
Canal Street Arendal Pollenkonserten 2019.
Photo: May Elin Aunli
Canal Street 2020 måtte utsettes til 2021. Vi har tatt en prat med festivalsjef Mats Aronsen om jubileumsåret og historien til Canal Street festivalen som arrangeres i juli i Arendal.

Hvordan startet Canal Street?
Festivalen startet så smått med en del jazzkonserter på den gamle Havnepuben, deretter ble det fire «festivalkonserter» en helg i juli 1997. Med fjorten konserter i 1998 og drøyt tjue i 1999 var grunnlaget lagt for det festivalen er i dag.

Hva er konseptet bak festivalen? 
Det er jo en byfestival, med mange scener, både innendørs og i friluft. Opp gjennom årene har vi dyrket konseptet med unike, fantastiske scener.

Camp Abby med Mats Aronsen på scenen Canal Street 2019
Camp Abby med Mats Aronsen på scenen Canal Street 2019.
Photo: Bjørg Fossli

Camp Abby med Mats på scenen

Kan du fortelle litt mer om de forskjellige scenene dere bruker?
Noen av scenene som vi har og har hatt: Torungen fyr, Merdø uthavn, Bratteklev skipsverft, Heftingsdalen søppelplass (!), Arendal kirkegård, Arendal havn på Eydehavn, Buøya, Lerestvedt gruver, bakgårder i byen, kirker og Sam Eydes plass som ligger mellom kulturhuset og Trefoldighetskirken.

Hvem er kjerne publikummet? 
Vi har egentlig ønske om å nå alle som er rimelige musikkinteresserte, folk som er glade i å samles til opplevelser sammen med andre.

Om Canal Street

Canal Street er en av Norges aller fineste musikkfestivaler og har sine røtter i jazz og blues. Festivalen har blitt arrangert årlig siden 1996. Ett av festivalens kjennetegn er bruken av spesielle arenaer, der særpreg og opplevelse går hånd i hånd med musikalske møter.

I 2021 arrangeres Canal Street 27. – 30. juli.

Alle artister booket til 2020 er nå bekreftet til 2021 festivalen! Har du allerede kjøpt billett; behold denne og bruk den i år. Salget av resterende billetter starter snart.

Bratteklev skipsverft under Canal Street 2019.
Photo: Fredrik Opheim

Bratteklev skipsverft under Canal Street 2019

25 år er gått, kan du fortelle litt om de beste minnene fra festivalen?
Det er så mange høydepunkt. Lauryn Hill som holdt en legendarisk konsert i 2007 til klokken ti over halv tre på natta! I tillegg for eksempel Patti Smith i 2014 – fantastisk! Kaizers Orchestra på søppeldynga (Agder Renovasjons anlegg i Heftingsdalen) i 2006, blueslegenden John Mayall og den nå avdøde soulkongen Solomon Burke.

Hvordan er det å drive festival i Arendal? 
Fantastisk by å arrangere i; et intimt sentrum, vakkert omland med mye vann, øyer og andre flotte steder. Føler at det har vært et unikt samarbeid mellom oss, Arendal kommune og næringsdrivende – se for eksempel vårt OPS samarbeid rundt eierskap – 2 store børsnoterte selskap, fylkeskommunen og kommunen – samt de frivillige da. Uten 400 personer som stiller opp på dugnad hadde det ikke blitt noe festival.

OnklP Pollenkonserten Canal Street Arendal 2019
OnklP Pollenkonserten Canal Street Arendal 2019.
Photo: Elin Aunli

OnklP i Pollen 2019

Hvordan blir årets festival?
Det er programmet for 2020 som vi måtte utsette til 2021 – det blir forhåpentligvis fantastisk! Mange Norske artister og en svensk (Bo Kaspers Orkester). Det blir 10 scener med snaut 40 konserter.

Vi håper det blir et så aktivt jubileumsår som pandemien tillater. Herborg Kråkevik på kirkegården, Jan Eggum og Halvdan Sivertsen på Merdø, Odd Nordstoga, Highasakite, DumDum Boys, Bo Kaspers og Rockebandet Ændal i byen…

Vi gleder oss!

Tønes Canal Street 2018 på Merdø
Tønes Canal Street 2018 på Merdø.
Photo: Hanna Aarrestad

Tønes på Merdø i 2018

Les mer om Arendal

Les mer om festivaler og kulturopplevelser på Sørlandet

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen