Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder ARENDAL

Ung klassisk matiné // Arendal Kulturhus

Overview

Agder Camerata er kjent for å ha store mengder samtidsmusikk på repertoaret, men på denne konserten vil de presentere en velbalansert meny av gammelt og nytt for fiolin, cello, og piano.

AGDER CAMERATA TRIO

Et av hovedverkene er en liten og søt pianotrio av Johannes Brahms - på nesten 40 minutter. Den er utrolig vakker, og man vil ikke at den skal ta slutt. Et annet episk verk på menyen er "Jordens Vuggesang" av Rolf Gupta, et verk som ble skrevet i 2018 og urfremført samme år av Agder Camerata. Dette ekstremt stillferdige verket varer ikke fullt så lenge som Brahms, men det føles som tiden stanser - på en god måte. 

Trioen består av:
Noelia Castiñeira Dasilva - fiolin
Randi C. P. Birkeland – cello
Erik Haugan Aasland - piano

NOELIA CASTIÑEIRA DASILVA er fiolinist. Hun er opprinnelig fra Spania, men er bosatt i Kristiansand. Etter å ha tatt fiolinundervisning i Spania i mange år, flyttet hun i 2006 til Wien, og i 2009 begynte hun sin utdannelse ved Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien. Castiñeira Dasilva spiller ofte som vikar i Kristiansand Symfoniorkester, og er også en aktiv kammermusiker, blant annet i fiolinduoen Duo Whiite. I tillegg underviser hun også i fiolin i Posebyen Kulturskole i Kristiansand.

RANDI C. P. BIRKELAND er utdannet pianist og cellist ved UiA Musikkonservatoriet i Kristiansand. Hun fortsatte cellostudiene ved Santa Cecilia-konservatoriet i Roma, og avsluttet solistutdanning ved Santa Cecilia-akademiet i 2008. Etter studiene arbeidet hun i forskjellige ensembler i Roma, blant annet Roma Sinfonietta, før hun flyttet tilbake til Norge i 2011. Fra 2011 har hun vært vikar i Kristiansand Symfoniorkester. Birkeland underviser også i cello og klaver ved Kristiansand Kulturskole og er organist i St. Ansgar katolske kirke.

ERIK HAUGAN AASLAND har brukt mange år på å velte seg i obskur og merkelig pianomusikk. Dette har resultert i en eklektisk og absurd musikksmak, og dessuten kronisk og uhelbredelig pianofili. Han har bachelor- og mastergrad ved UiA i tillegg til et år Master of Arts-studier på Royal Academy of Music i London. Haugan Aasland er ettertraktet som kammermusiker og solist, og har dessuten vært engasjert i flere filmproduksjoner både som produsent og musiker. Han har mottatt Arendal kommunes Innovasjonspris og Aust-Agder fylkeskommunes kulturstipend.

«Det vil også bli urfremføringer av to korte verk for klavertrio, skrevet av Mark Rayen Candasamy og Vidar Kristensen.»

  • Last Updated: 05.01.2022
  • Source: Arendal Turistkontor
Dates

lø. 19. mars 2022 13:00 14:15

See All
Ung klassisk matiné // Arendal Kulturhus
Your Recently Viewed Pages