Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Arendal ARENDAL

Riksteatret: Sult av Knut Hamsun - Arendal Kulturhus

Overview

Riksteatret

Har du noen gang følt deg utenfor?
«Sult» utkom første gang i 1890. Det skulle bli Knut Hamsuns gjennombruddsroman og et verk som samtidig innebar noe nytt i norsk litteratur. Hamsun skildrer både den fysiske sult og den psykiske pine hos den navnløse hovedpersonen på en måte som gjør at leseren vanskelig glemmer ham. «Sult» er en klassiker i moderne diktning som har bevart sin fascinasjonskraft også i dag.

«Sult er en bok som jeg kommer tilbake til, igjen og igjen. Denne ubøyelige, nådeløse, perverse, komiske og usammenhengende undersøkelsen av en enslig karakters tilstand er så radikal at den fremdeles tar pusten fra meg.» Siri Hustvedt

-Hvem har ikke kjent på følelsen av å ikke høre helt til, eller være oversett av andre. Med Sult har jeg lyst til å vise at det er menneskelig å føle seg utenfor, sier Anders T. Andersen som skal ha regi og dramatisere Knut Hamsuns klassiker for Riksteatret. Han står bak en rekke vellykkede dramatiseringer av romaner for teater som Roy Jacobsens «De usynlige», Karl Ove Knausgårds «Om våren» og Geir Gulliksens «Historie om et ekteskap». Andersen stod også bak filmatiseringen av «Berlinerpoplene» for NRK og slipper spillefilmen «Fuglane» basert på Tarjei Vesaas roman høsten 2019 og har i disse dager stor suksess med Bowie-musikalen «Lazarus» på Det Norske Teatret.

Også denne gangen skal han lage en teateroppsetning med mye bruk av bilder, video og musikk – med blant andre skuespiller Preben Hodneland og musiker Tuva Syvertsen fra Valkyrien Allstars på scenen.

På scenen
Preben Hodneland, Julia Bache-Wiig, Sverre Bentzen, Torstein Bjørklund og Petter Vermeli

Team
Regissør: Anders T. Andersen. Scenograf: Dagny Drage Kleiva. Kostymedesigner: Mette Welle Jacobsen. Lysdesigner: Øystein Heitmann. Lyddesigner: Erik Hedin. Videodesigner: Kenneth Karlstad. Produsent: Emnet Kebreab

Forestillingslengde: Annonseres senere (inkludert pause).

Premiere: Oslo / Nydalen 9. januar 2020

Produsert av Riksteatret

Pris: NOK 415

  • Last Updated: 13.01.2020
  • Source: Arendal Turistkontor
Dates

ma. 16. mars 2020 19:00

See All
Riksteatret: Sult av Knut Hamsun - Arendal Kulturhus
Your Recently Viewed Pages