Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Arendal ARENDAL

Espen Berg Trio in concert

Overview

 

Det ypperste norsk jazz kan by på!

Espen Berg trio er kanskje ikke det mest kjente jazzensemblet, for det brede lag av publikum. Men i jazzkretser har Espen Berg trio etablert en posisjon som det ypperste av det ypperste. Etter at Espen Berg selv mottok den mest prestisjetunge av alle norske jazzpriser, «JazZtipendiatet» under Moldefestivalen i 2016, har det tatt helt av. Samme år erkærte JAZZ JAPAN at Espen Berg trio er «den største og viktigste musikalske oppdagelsen i første halvdel av 2016». Da trioen ga ut sitt tredje album høsten 2019, hevdet nestoren i norsk jazzjournalistikk, Terje Mosnes, at plata «øyeblikkelig tar plass i umiddelbar nærhet av toppen på lista over tidenes fineste norske jazzalbum». Og verdens mest prestisjetunge jazzpublikasjon, Downbeat, plasserte plata på lista over en av 2019 beste utgivelser. For å sette det hele på plass, hevdet Jazz Critique Magazine at Espen Berg trio er en av de viktigst jazztrioene i 2020.

Musikken, som i hovedsak er komponert av Berg, beveger seg inn og ut av ulike rytmiske strukturer og komposisjonsteknikker. Det hele formidles likevel så suverent og med en så stor autoritet at uttrykket aldri oppleves som fragmentert, men som en naturlig helhet. Espen Berg trio er en samspilt enhet som både ivaretar jazztrio-tradisjonene og som har en helt klar identitet og et vanvittig drive.

Vi stjeler ordene fra Nasjonal jazzscene, som i sin presentasjon av Espen Eriksen trio skrev: «Har du sansen for Brad Mehldau, Helge Lien Trio og Keith Jarrett, kommer du til å smile fra øre til øre».

Espen Berg – piano, Bárður Reinert Poulsen – bass, Simon Olderskog Albertsen – trommer

Arrangør: Arendal jazzklubb

  • Last Updated: 10.09.2020
  • Source: Arendal Turistkontor
Dates

to. 8. oktober 2020 20:00 22:00

See All
Espen Berg Trio in concert
Your Recently Viewed Pages